Pla general de l'exterior de la sala de plens de l'Ajuntament de Fonollosa i l'església al costat. Imatge del 2 d'octubre del 20…
Pla general de l'exterior de la sala de plens de l'Ajuntament de Fonollosa i l'església al costat. Imatge del 2 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Fonollosa declara persona 'non grata' el Rei, Rajoy, Millo, la Guàrdia Civil i tots els ministres

ACN Fonollosa.-L'Ajuntament de Fonollosa (Bages) ha convocat un ple extraordinari aquest dimecres a les nou del vespre per condemnar i rebutjar la repressió policial que va patir el municipi el passat 1-O i també per declarar persona 'non grata' diverses personalitats espanyoles. En concret, el ple ha declarat persona 'non grata' el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; tots els ministres espanyols; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el tinent-coronel Diego Pérez de los Cobos; el rei Felip VI; i el cos de la Guàrdia Civil. El consistori considera que totes aquestes persones són "responsables polítics i institucionals de la repressió i danys físics, materials, morals i psíquics ocasionats al poble". El consistori de Fonollosa ha valorat en 7.000 euros els danys causats a l'ajuntament el passat 1-O per part de la policia espanyola.

El petit municipi de Fonollosa, de 200 habitants, va rebre la visita el passat 1-O de la policia espanyola, que va endur-se l'urna del poble i va causar diverses destrosses a les dependències municipals. Segons denuncia el consistori, el cos policial va enviar 79 antiavalots al poble amb "l'objectiu miserable de fer mal a la nostra gent" i van dur a terme una acció "brutal i desproporcionada". També lamenten que els habitants de Fonollosa i Camps van quedar "commocionats", però asseguren que la policia els va "prendre l'urna, però no ens prendran la dignitat".Per tots aquests fets, el ple extraordinari que ha celebrat aquest dimecres al vespre l'Ajuntament de Fonollosa ha acordat mostrar el "total rebuig" a la violència emprada el diumenge 1 d'octubre pels cossos de seguretat de l'estat espanyol i demanar la "retirada immediata" dels efectius addicionals desplegats els últims dies a Catalunya. El ple també ha expressat el reconeixement i suport a les persones que van patir l'actuació violenta dels cossos de seguretat espanyols i també a la tasca dels Mossos d'Esquadra que, segons el consistori, van actuar amb "professionalitat i basant-se en els principis d'oportunitat i proporcionalitat".Com ja va anunciar l'alcalde de la població, Eloi Hernández, l'endemà de l'1-O, el poble també iniciarà les diligències per denunciar els fets ocorreguts al municipi davant de la justícia i asseguren que no descartaran cap via ni instància legal. A més, Fonollosa demanarà que el govern espanyol "assumeixi totes les responsabilitats" pels danys personals i materials ocasionats al poble. També exigeixen a la Unió Europea una resposta davant dels atacs a les llibertats que va patir el poble català i demanen que exerceixi de mediador.

Anar al contingut