El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra (Foto: EFE)
València

Fabra proposa retallar un 20% els diputats del País Valencià

En el debat sobre l'estat de la Comunitat Valenciana, el president ha proposat reduir en un 50% els membres de les institucions consultives i normatives de la Generalitat, com la Sindicatura de Greuges i la de Comptes.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha proposat retallar un 20% el nombre de diputats de les corts valencianes, que amb aquesta reducció passarien dels 99 d'ara a 79. Així ho ha donat a conèixer Fabra durant el debat sobre l'estat de la Comunitat Valenciana, on ha fet una crida a la resta de grups perquè donin suport a la proposta perquè "la unitat i el consens en els temes crucials són l'inici del canvi de rumb".

En la seva política d'austeritat de fer "més amb menys", ha proposat reduir en un 50% els membres de les institucions consultives i normatives de la Generalitat, com la Sindicatura de Greuges i la de Comptes, el Consell Valencià de Cultura, el Consell Jurídic Consultiu i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Aquests organismes també retallaran un 20% les despeses de funcionament d'aquests ens i es recol·locaran a edificis públics.

En qualsevol cas, Fabra ha incidit: "En cap cas ajustar significa renunciar" a la identitat valenciana. Al contrari, ha dit: "Ajustar implica aliar-se amb la societat en els sacrificis que demanem als ciutadans". Per aquest motiu, ha instat la resta de forces parlamentàries a donar suport a aquestes propostes primant l'"interès dels ciutadans a qüestions partidistes" i recuperant l'"esperit de consens" que va permetre posar "les bases de l'autogovern".
Anar al contingut