Massiva manifestació d'universitaris a Barcelona en defensa del referèndum

A les 11 s'han concentrat a les facultats i han anat en múltiples manifestacions cap al centre de la ciutat

RedaccióActualitzat

A la plaça Universitat de Barcelona, estudiants universitaris i també molts altres ciutadans s'han concentrat aquest dilluns al migdia seguint la convocatòria de Crida per la Democràcia. El volum de gent ha fet que la Gran Via, fins i tot, quedés tallada. Allà s'hi han reunit estudiants que havien sortit hores abans de diferents campus.

Al pas d'un camió de bombers, els concentrats l'han ovacionat:

 

 

I poc després de la 1, els manifestants, que volen defensar el referèndum celebrat aquest diumenge, han abandonat la plaça Universitat per anar cap a la plaça Catalunya, en silenci i amb la boca tapada en senyal de protesta per la violència policial, contra els atacs a la llibertat d'expressió i la manipulació informativa d'alguns mitjans:

 

 

Mobilitzacions generalitzades d'estudiants universitaris

Les mobilitzacions les ha convocat també la plataforma Universitats per la República, que fa 10 dies ja va convocar i organitzar les mobilitzacions universitàries que van acabar amb l'ocupació de l'edifici històric de la UB, entre altres accions arreu de Catalunya i que dijous van tornar a sortir al carrer. Aquesta plataforma vol reactivar les mobilitzacions un cop fet el referèndum:

 

 

Poc després de les 11.00 d'aquest matí de dilluns, les concentracions a les diverses facultats de les universitats de Barcelona s'han dirigit cap al centre de la ciutat, cosa que ha provocat problemes de trànsit, com per exemple a l'alçada de la Zona Universitària, de manera que importants vies com la Diagonal han quedat tallades:

 

 

 

Anar al contingut