Madrid

Els nois paguen 477 euros més que les noies per la mateixa assegurança de cotxe

El nois entre els 18 i 34 anys sense experiència són els que més cara paguen l'assegurança del cotxe, al contrari que les dones d'uns 36 anys amb experiència, a les quals s'ofereix les millors ofertes. La causa d'aquesta diferència pot ser perquè els nois tenen entre un 25 i un 40% més de sinistralitat que les noies i els accidents són més greus.

Actualitzat

Els homes joves paguen una mitjana de 477 euros més que les dones per la mateixa assegurança a tercers, en concret en la modalitat que cobreix trencament de vidres, per la qual els nois paguen 1.382 euros i les noies, 905,3 euros.

La diferència de ratio de sinistralitat -nombre de morts per cada 100.000 conductors- entre els diferents grups d'edat pot explicar els diferents preus. Així doncs, els conductors de 18 a 34 anys tenen el grau de sinistralitat més gran, gairebé el doble que les edats compreses entre els 35 i els 39 anys.

El preu mitjà d'una pòlissa a Espanya és de 571 euros per una assegurança a tercers incloent els vidres, 660 per una assegurança a tercers completa (vidres, robatori i incendi), de 1.553 per una a tot risc amb franquícia i 1.034 per una a tot risc sense franquícia.

Per comunitats Galícia, Cantàbria i Múrcia són les més cares i on es paga menys és a Extremadura i Aragó, fins al punt que depenent d'on es contracti, la diferència pot arribar a un 58%. La província més cara es Pontevedra amb una mitjana de 1.916 a tot risc i la més barata, Terol, on l'assegurança a tot risc és de 1.315 euros.

Aquestes són les conclusions a les quals ha arribat el RACC després de fer un estudi que compara els preus de les diferents assegurances d'automòbils a tot Espanya en funció de l'ampli ventall de variables, sexe, edat, antiguitat, cotxe i companyia asseguradora.

Anar al contingut