Els Estats Units acomiaden el senador i heroi de guerra John McCain sense Trump

El funeral ha posat el punt final a una setmana d'homenatge nacional al veterà polític

RedaccióActualitzat

Feia 12 anys que Washington no veia un funeral d'aquestes dimensions. Llavors va ser per l'expresident Gerald Ford, però avui ha estat per un senador que, sense èxit, va intentar arribar dos cops a la Casa Blanca: John McCain.

La Catedral Nacional de la capital nord-americana ha acollit l'últim comiat al senador republicà i l'heroi de la guerra del Vietnam.

El funeral ha posat el punt final a una setmana d'homenatge nacional al veterà polític, del qual ha quedat exclòs el president, Donald Trump, per voluntat del mateix McCain. 
 
Sí que hi eren Obama i Bush, expresidents i col·laboradors del senador John McCain, li han retut honors i li han dedicat elogis durant el seu funeral d'estat, en una representació fidel de la transversalitat que McCain sempre va practicar.

Trump no hi era, però la representació de l'actual govern de la Casa Blanca ha hagut de sentir paraules molt dures durant l'homilia, pronunciades per la filla del senador, Meghan McCain:

"Els EUA no presumeixen, perquè no els cal. L'Amèrica de McCain no té necessitat de tornar-se a fer gran, perquè sempre ho ha estat"

 

 

Bush i Obama també han volgut parlar en el funeral. L'últim expresident dels Estats Units també ha llançat dards a l'administració actual.

Bush: "Era honrat, sempre reconeixia els seus oponents com a  compatriotes i humans. Estimava la llibertat amb la passió de qui, com a presoner, no n'havia tingut."

Obama "Massa de la nostra política, l'arena pública, pot semblar petita, mesquina: un seguit d'insults i fatxenderia. Vol ser valenta i dura, però en el fons neix de la por. En John ens va cridar a ser més grans que tot això."

 

 

Tampoc hi havia al funeral la ultraconservadora Sarah Palin, amb qui el senador i heroi de guerra va formar tàndem electoral.

Trump, de tuits i golf

I què ha fet Donald Trump mentre el país tenia els ulls posats en aquesta catedral? Doncs no s'ha estat de llançar un parell de tuits amenaçant comercialment el Canadà.


I a mitja cerimònia ha agafat l'helicòpter per anar a passar el cap de setmana a un dels seus clubs de golf. 

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut