L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el tinent d'alcalde Joan Gómez i la portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, durant la presen…
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb el tinent d'alcalde Joan Gómez i la portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, durant la presentació de la segona edició dels pressupostos participatius el 30 de maig del 2018. (Horitzontal)

Els ciutadans de Lleida votaran entre 128 projectes per decidir inversions a la ciutat per valor d'un milió d'euros

ACN Lleida.-La ciutadania de Lleida podrà tornar a decidir amb el seu vot una part del pressupost d'inversions de la ciutat, en concret fins a un milió d'euros, dins de la segona edició dels Pressupostos Participatius. La votació s'iniciarà el dia 1 de juny i destaca el fet que enguany la Paeria ha rebut més propostes que l'any passat. En concret, s'han presentat 196 projectes, dels quals es podran votar 128 (24 més que al 2017), un cop passat el procés de validació a càrrec dels tècnics municipals. En aquest sentit, s'ha tingut en compte que siguin viables, que s'adeqüin a les competències de la Paeria i que entrin dins dels criteris pressupostaris fixats, que distingeixen entre projectes de barri (amb un cost màxim de 50.000 euros) i projectes de ciutat (entre 50.000 i 200.000 euros). En total, s'escolliran setze projectes de barri, un per a cada sector en què es divideix el municipi, i almenys un de ciutat. Cada veí podrà votar-ne un màxim de quatre, tres de barri i un de ciutat.

L'alcalde, Àngel Ros, ha presentat aquest matí el projecte de Pressupostos Participatius, acompanyat pel tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i d'Ángeles Ribes, portaveu del grup municipal de Ciutadans, impulsor de la iniciativa en una esmena pressupostària.Ros ha assenyalat que en aquesta segons edició s'ha treballat per millorar les mancances detectades en la primera i que per aquest motiu els tècnics "han mirat amb lupa" els projectes, per garantir que puguin després dur-se a terme en cas de ser triats. "Desitjo que hi hagi molta participació de veïns i ja d'entrada hem tingut èxit pel que fa a presentació de projectes", ha assenyalat. "Tenim uns pressupostos participatius absolutament consolidats, amb bona recepció per part dels veïns i de les associacions", ha destacat l'alcalde de Lleida. La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha agraït per la seva part la tasca de la regidoria de Participació Ciutadana i dels tècnics municipals implicats i ha animat als veïns a participar en les votacions, implicant-se així en la seva ciutat. Joan Gómez ha explicat el procediment de votació, que serà totalment electrònic, però garantint també que el vot es pugui dipositar presencialment, a més de per internet. Les votacions, obertes a tots els veïns de Lleida majors de 16 anys, tindran lloc de l'1 al 21 de juny. Durant tot aquest període es podrà votar a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org, on també es podran consultar els projectes proposats.A més, es podrà votar presencialment, amb ajut dels funcionaris encarregats, entre els dies 1 i 16 de juny en tres punts presencials fixes de votació, que seran a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana de la Rambla Ferran, a l'edifici de la Paeria i al Centre de Recursos Juvenils-La Palma. També s'instal·laran punts de votació als centres cívics de Sucs, Raimat i Llívia (18 de juny); Mariola, Ereta i l'Auditori Municipal Enric Granados (19 de juny); Bordeta, Cappont i Magraners (20 de juny); i Balàfia, Pardinyes i Secà (21 de juny). Per dipositar el vot caldrà identificar-se amb el DNI, NIE o carnet de conduir i el procediment de votació oferirà plenes garanties, segons la Paeria.Es podran votar 83 propostes de menys de 50.000 euros i 43 propostes del rang pressupostari de 50.000 a 200.000 euros. "Esperem que s'incrementi la participació de l'any passat, que estava sobre la mitja d'altres experiències similars arreu", segons ha remarcat Gómez. "Ens consta que en aquesta segona experiència hi ha molts col·lectius i sectors que han fet propostes i estan començant a difondre-les perquè molts ciutadans les votin", ha assenyalat el tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana.

Anar al contingut