Barcelona

Els alumnes d'ensenyament obligatori tindran un codi identificador

Una altra novetat per al curs 2016-2017 és l'ampliació de dos plans pilot, el de les escoles rurals amb llar d'infants i el dels centres que fan jornada intensiva

RedaccióActualitzat

A partir del curs 2016-2017, els alumnes tindran un codi identificador que els acompanyarà durant tota la seva escolarització obligatòria i que donarà accés al seu historial acadèmic. El Departament d'Ensenyament ha creat un registre que agrupa els alumnes de tots els centres públics i privats, i que es farà servir en els processos d'inscripció i matriculació.

Escoles rurals amb llar d'infants

També s'ampliaran les escoles rurals que podran tenir llar d'infants. Aquest curs es va posar en marxa una prova pilot a set centres perquè poguessin oferir el primer cicle d'Educació Infantil, d'un a tres anys. S'ha valorat positivament aquesta prova i, com que hi ha molta demanda, ho ampliaran a 64 centres.

Es fa per evitar que les famílies s'hagin de traslladar per anar a la llar d'infants o hagin de deixar el poble on viuen. Per implantar-lo cal el compromís de l'ajuntament i l'acord entre el centre i les famílies. S'agrupen tots els nens en una sola classe, amb un màxim de 10 nens.

Ampliació dels centres amb jornada intensiva

El pla pilot de jornada continuada que set centres d'Infantil i Primària van començar el 2012 es prorroga a un nou pla del 2016 al 2019. A aquest nou pla s'hi afegiran 18 escoles més. Per participar en aquest pla els centres han hagut d'aconseguir l'acord de tota la comunitat educativa i han de garantir l'equitat dels alumnes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut