Barcelona

El sector crític de Ros i Geli veu bé l'acord per a la consulta i reclama a Navarro que pressioni el PSOE

Creuen que la fórmula dóna cabuda al "federalisme asimètric", i la veuen "com un acte de bona disposició envers els no independentistes, particularment envers els federalistes". Reclamen a Navarro que pressioni el PSOE.

ACNActualitzat

El corrent discrepant del PSC Fòrum Cívic-Agrupament Socialista, que inclou, entre altres, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la diputada Marina Geli, han presentat aquest diumenge un manifest en què valoren el pacte de la data i la consulta. Creuen que la fórmula dóna cabuda al "federalisme asimètric", i la veuen "com un acte de bona disposició envers els no independentistes, particularment envers els federalistes". I defensen que amb l'elecció de la data es dóna "un any de coll i marge per al diàleg i l'acord amb l'Estat".

El sector crític, a més, no entén "que el PSC renunciï a pressionar el PSOE, abandonant el bloc catalanista. Aquest sector del PSC veu "elements positius" en l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta tot i recordar que el que s'havia d'haver fet és pactar-ho abans amb el govern espanyol.

Afegeixen que és imprescindible que "el govern de l'Estat es disposi a respondre, a dialogar i a pactar, sabent que és la immensa majoria del poble de Catalunya (el 80%) la que va votar a les darreres eleccions en favor del dret a decidir".

Davant aquesta voluntat del poble català, Fòrum Cívic-Agrupament Socialista demana a la direcció del PSC que "recuperi l'esperit que el va fer possible i que el va fer gran: la voluntat de ser una força majoritària i de govern a Catalunya i, en conseqüència, la voluntat de reunir en una mateixa formació plural i forta tots els socialistes de Catalunya".

El sector crític de Ros i Geli lamenta que els socialistes catalans no se sumin a l'acord de les forces catalanistes perquè si s'hi afegissin podrien "pressionar" amb més eficàcia el PSOE perquè aquest pressionés el govern del PP.

Per tot plegat, Fòrum Cívic-Agrupament Socialista, demana a Pere Navarro que "obri urgentment converses amb els exponents diversos del socialisme català" per tornar als seus valors tradicionals.

Anar al contingut