Jesús Cañas, expresident del PP a Osona (Foto ACN)
Jesús Cañas, expresident del PP a Osona (Foto ACN)
Vic

El president del PP d'Osona dimiteix pel 21D i diu que Albiol l'hauria de seguir

El partit es va situar com a setena força a la comarca després de les eleccions del 21D i va obtenir l'1,82% dels vots

RedaccióActualitzat

El president del Partit Popular a Osona, Jesús Cañas, ha decidit assumir la responsabilitat que impliquen els resultats que la seva formació va obtenir a la comarca el passat 21D i ha dimitit.

L'expresident ha assenyalat que ho fa "per coherència personal i política" després dels "pitjors resultats" que el partit ha obtingut a Osona. "No és que no haguem arribat a l'objectiu, sinó que ens n'hem quedat molt per sota", ha apuntat.

Per la mateixa raó, Jesús Cañas opina que el màxim dirigent del seu partit, Xavier García Albiol, hauria d'haver dimitit pels mals resultats "no aquesta setmana, sinó el mateix dijous a la nit".

En les eleccions del 21 de desembre, el PP a Osona es va situar com a setena força política, amb 1.709 vots (1,82%), unes dades que contrasten amb els resultats del 2015, quan el PP va ser la cinquena força a la comarca amb 3.494 vots (un 3,87%).

Jesús Cañas és el primer de sumar-se a la veu crítica del secretari d'Estudis del PPC, Juan Arza, que també va dimitir després dels resultats del 21D perquè va considerar que el seu partit "no estava fent bé les coses a Catalunya".

Dimitir era la postura "més lògica" per Jesús Cañas després dels resultats que el partit que encapçalava a la comarca d'Osona va obtenir a les eleccions del passat 21D.

Pel que fa als motius que expliquen els mals resultats, Cañas ha apuntat que a banda dels propis, també podrien ser la implicació "nul·la" del partit a Osona o un discurs "poc moderador, d'alts i baixos", o fins i tot "incendiari". De fet, ha estat un discurs amb el qual l'expresident no se sentia còmode "amb les formes", tot i que sí amb el fons.

Tot i admetre que amb més presència dels alts dirigents del partit a la comarca "potser els resultats haurien estat els mateixos", "almenys haguéssim tingut l'escalf i el suport del partit".

Jesús Cañas creu que si a la política s'apliqués la lògica d'empresa, "quan en una empresa no s'arriba als objectius, el director general ha de plegar o dimitir". D'aquesta manera, "per coherència", Xavier García Albiol hauria d'haver pres la decisió de dimitir i permetre el relleu, ha apuntat l'expresident comarcal.

Segons l'expresident del PP a Osona, existeix "gent molt vàlida" al PP català que podria fer-se càrrec de la direcció del partit. És el cas d'Alberto Villagrasa o la ministra Dolors Montserrat, de qui ha ressaltat la seva implicació a l'hora de conèixer el territori.

O també la mare de Dolors Montserrat, Dolors Montserrat Culleré, que va ser regidora al seu municipi, Sant Sadurní, però també diputada del Parlament i vicepresidenta a la Mesa del Parlament. "Hi ha molta gent que està 'per la labor'", ha dit Cañas. Per l'expresident del PP a Osona, "ser del PP a la perifèria de Barcelona és relativament fàcil, però a la Catalunya Central és més difícil, com perquè la direcció no ens doni suport".

"Continuaré al PP si ells volen", ha dit, sobre la seva continuïtat al partit. "Ara sóc militant de base i sempre hi seré per donar suport on em necessitin", ha afegit. Jesús Cañas fa 20 anys que és militant del Partit Popular i en feia tres que estava al capdavant de la formació a la comarca d'Osona.

Anar al contingut