La reunió de la Junta de Portaveus del Parlament d'aquest dilluns
La reunió de la Junta de Portaveus del Parlament d'aquest dilluns

El ple per defensar els drets polítics dels diputats empresonats serà dimecres

Actualitzat

El ple urgent proposat per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP per defensar els "drets polítics" dels diputats empresonats o a l'estranger se celebrarà aquest dimecres a partir de les deu del matí. Així ho ha decidit aquest dilluns a la tarda la Junta de Portaveus de la cambra, l'endemà de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

 

 

En el ple es debatran les propostes dels tres grups independentistes han registrat dues propostes de resolució on es demana que el Parlament adopti "totes les mesures necessàries per garantir que Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez  "puguin exercir els seus drets polítics", incloent-hi els drets a sotmetre's a la investidura.

No seran les úniques, però. La cambra també debatrà una proposta de Cs sobre neutralitat institucional, una del PSC sobre diàleg i reconciliació i una de Catalunya en Comú-Podem sobre drets civils:

 

 

Reunions de Torrent amb agents socials

D'altra banda, Roger Torrent ha iniciat aquest dilluns a la tarda les reunions per configurar un "front social i democràtic pels drets i les llibertats". El president del Parlament s'ha reunit amb els sindicats CCOO, UGT i Unió de Pagesos i amb les patronals Pimec i Cecot.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut