Futbol

El Madrid començarà la defensa del títol diumenge a Riazor amb Robinho exclòs de la convocatòria

L'últim partit de Lliga es va disputar fa 103 dies, al Santiago Bernabéu. Aquell mateix dia, Robinho estava content; avui no, un cop ha sabut que el Madrid no el deixa marxar al Chelsea, i Schuster no el convoca per al partit contra el Deportivo diumenge, en l'estrena dels blancs a la Lliga. El de Robinho ha estat el tema central d'una pretemporada plena de desencisos per als madridistes. Amb Sneijder lesionat al genoll, i frustrats els fitxatges de Ronaldo, Villa i Cazorla, l'única incorporació de l'equip que defensarà el títol és el també holandès Rafa Van der Vaart.

Actualitzat

L'absència de Robinho a la convocatòria de Schuster per a l'estrena del Madrid a la Lliga és la novetat més destacada de la llista donada pel tècnic alemany. Schuster ha justificat la seva decisió assegurant que veu descentrat el davanter brasiler i que, per tant, s'estima més que es resolgui la seva situació, com a molt tard dimarts, un cop s'hagi acabat el termini de fitxatges. Tot i considerar Robinho un jugador important, l'entrenador ha lamentat la seva situació, ja que condiciona el seu joc i, per tant, no pot ser tan determinant com ell voldria.

"No s'ha negat a viatjar", ha aclarit Schuster, sinó que ha estat el tècnic qui ha pres aquesta decisió. Quan arribi dels amistosos de la seva selecció, ha afegit l'alemany, es podrà parlar d'alguna solució. Fins aleshores, Schuster no pensa disposar del brasiler. Però no content amb la seva situació, Robinho ha convocat una roda de premsa per diumenge al migdia per tal de pressionar el Madrid i forçar la seva sortida al Chelsea.

Amb Sneijder, Míchel Salgado i Saviola lesionats i Van der Vaart, sancionat, Schuster recupera Cannavaro en una llista que, de l'any passat, només afegeix Rubén de la Red com a gran novetat. Marcelo i Gago, acabat d'arribar dels Jocs Olímpics, també estan entre els convocats.

La crisi arriba a la Lliga

El Barça és el club que més ha gastat: 80 milions d'euros en les 5 incorporacions amb les quals Pep Guardiola espera conquerir una Lliga que el conjunt català no guanya des de fa tres temporades. Dani Alves ha estat el fitxatge més destacat, però la gran estrella dels blaugranes no és nova. L'argentí Leo Messi tornarà a liderar l'equip, que s'estrena diumenge (19 h) al camp del Numància. Els de Sòria han tornat a Primera amb el Màlaga i l'Sporting de Gijón.

Els argentins Román Martínez i Cristian Álvarez són les grans novetats de l'Espanyol, que haurà de fer front a les baixes d'última hora de Riera i Zabaleta per evitar el patiment de la temporada passada. Els de Tintín Márquez obriran la Lliga 2008-2009, a Montjuïc, contra el Valladolid (dissabte, 20 h).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut