Madrid

El govern adverteix que l'Estat no cobreix els afectats per l'estafa filatèlica i que són les comunitats les que en tenen la competència

El govern espanyol es reuneix demà amb les comunitats autònomes per mirar de donar una resposta als 350.000 afectats per l'estafa a gran escala feta amb inversions falses en segells. Tot i això, l'executiu espanyol ja ha avançat que els afectats no estan coberts ni pel Fons de Garantia de Dipòsits ni pel Fons de Garantia d'Inversors. Per ara hi ha 9 detinguts i s'han escorcollat 21 oficines i domicilis particulars. A casa d'un dels arrestats s'hi han trobat 10 milions d'euros en metàl·lic.

Actualitzat

El secretari d'estat de Comunicació, Fernando Moraleda, ha assegurat que la prioritat del govern espanyol són els ciutadans afectats, però ha admès que "és cert que les seves inversions no compten amb l'assegurança de l'Estat", ja que ni el Fons de Garantia de Dipòsits ni el Fons de Garantia d'Inversions cobreixen aquest tipus d'inversions.

Moraleda ha volgut insistir que "els espanyols poden tenir per segur que el govern no tolerarà la corrupció, es produeixi on es produeixi, i menys encara si afecta milers de ciutadans", i ha avançat que l'executiu "farà tot el necessari per garantir en el futur la seguretat d'aquest tipus d'inversions".

Pel que fa a la possibilitat de canviar la llei vigent, Moraleda ha indicat que "al govern només se li poden exigir els seus àmbits competencials i el canvi d'una llei que és competència de les comunitats autònomes és exigible al seu concert ".

Així, ha avançat que el Ministeri de Sanitat i Consum convocarà les comunitats autònomes, amb la qual cosa "òbviament trasllada la disponibilitat del govern per establir les modificacions legals necessàries i concretar totes les garanties als ciutadans", ha dit Moraleda.

El secretari de Comunicació també ha destacat que el govern posarà tots els recursos de l'Estat a disposició de les autoritats judicials per perseguir els estafadors i ajudar els ciutadans a defensar-se d'aquests presumptes estafadors.

350.000 afectats

Moraleda ha confirmat que la suposada estafa afectaria unes 350.000 persones, "que haurien dipositat la seva confiança en Fórum Filatélico i Afinsa" a través d'inversions en filatèlia, monedes i antiguitats.

Així mateix ha declarat que hi ha nou detinguts, quatre responsables del Fórum Filatélico i cinc d'Afinsa. L'operació ha suposat l'escorcoll de 21 seus socials i domicilis a Barcelona, Madrid, Valladolid i Vigo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut