El govern actuarà si la policia espanyola va amagar informació de l'imam de Ripoll

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat que el govern actuarà si es demostra que la policia espanyola va ocultar informació als Mossos sobre l'imam de Ripoll abans dels atemptats.

Forn ha lamentat que els Mossos d'Esquadra no sabessin que la policia judicial havia punxat el telèfon d'Abdelbaki es-Satty fa dotze anys, en una investigació sobre possibles vincles de l'imam amb Al-Qaeda. En declaracions a "El suplement", de Catalunya Ràdio, Forn ha volgut deixar clar, però, que no ho té contrastat. Diu que primer vol abordar la qüestió amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

"No ho tinc contrastat. Quan ho estigui, doncs, lògicament, actuarem. Hauria estat una decisió absolutament equivocada i malintencionada, i que ha tingut unes conseqüències fatals."

Forn critica que s'hagi posat en dubte l'actuació dels Mossos.

"Han corregut molt a explicar que una persona de la policia d'una ciutat de Bèlgica va trucar a un mosso per demanar informació, i resultarà que la informació, qui la tenia no la va compartir."

Forn ha expressat el desig que els Mossos puguin accedir a les bases de dades de l'Europol. Ha volgut deixar clar que aquest és el compromís que va assumir el govern espanyol.

La presència de Felip VI

Sobre la manifestació d'aquesta tarda, el conseller s'ha mostrat comprensiu amb els que han criticat la presència del rei Felip.

"Entenc perfectament que hi hagi algú a qui pugui incomodar, però el més important, avui, és el sentit de la manifestació: donar suport a les víctimes i donar un missatge de pau. La resta, que pot ser important i que respecto molt, és subsidiari."

Forn ha assegurat que tot està a punt per a la manifestació que es farà aquesta tarda a Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut