El president Carles Puigdemont i el president del Cercle, Juan José Brugera, en les jornades de l'entitat empresarial a Sitges (ACN)
El president Carles Puigdemont i el president del Cercle, Juan José Brugera, en les jornades de l'entitat empresarial a Sitges (ACN)
Barcelona

El Cercle d'Economia demana eleccions autonòmiques de forma "immediata"

L'associació empresarial considera que així s'evitaria una "dramàtica dinàmica econòmica"

RedaccióActualitzat

El Cercle d'Economia ha demanat la convocatòria d'eleccions autonòmiques a Catalunya de forma "immediata" per poder definir el "mapa de preferències" de la societat catalana i evitar una "dramàtica dinàmica econòmica".

En un comunicat, l'associació empresarial argumenta que el degoteig d'empreses que han canviat la seu social s'ha afegit a la "creixent fractura social" i a la "possibilitat real i immediata, d'un profund deteriorament de l'autogovern". Davant aquest escenari, el Cercle opina que cal que la ciutadania es pronunciï:

"Catalunya, si no s'evita en els propers dies, pot encaminar-se cap a una dinàmica, perllongada i intensa, de descontrol, inseguretat jurídica i malestar ciutadà. Les seves conseqüències són imprevisibles, però, en qualsevol cas, dramàtiques en termes concrets d'autogovern, convivència, creixement econòmic i ocupació.

Davant d'aquesta situació tan crítica, considerem que l'única alternativa per evitar l'escenari assenyalat, i per reconduir les aspiracions d'uns i d'altres per la via de la normalitat i la legalitat, és que, descartada una DUI, es convoquin de manera immediata eleccions autonòmiques."

 

El Cercle afegeix que l'avançament electoral aportaria "la serenitat que necessita una societat dominada per una desorientació i angoixa generalitzades":

"Sembla lògic i sensat conèixer, amb la precisió i rigor d'un procés electoral, el mapa de preferències de la societat catalana. Aquesta opció, a més, aportaria durant les properes setmanes, la serenitat que necessita una societat dominada per una desorientació i angoixa generalitzades. Seria, també, l'única via per frenar una dramàtica dinàmica econòmica."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut