Barcelona

El Cercle d'Economia carrega contra la resolució independentista i demana un govern que respecti la llei o noves eleccions

L'ens alerta en una nota que la declaració està tenint efectes negatius en les inversions a Catalunya des del primer moment i pronostica un govern feble

RedaccióActualitzat

El Cercle d'Economia considera "indispensable i urgent corregir el rumb" de la política catalana després de la resolució independentista del Parlament, i ha demanat a Catalunya un govern "amb majoria parlamentària estable i respectuosa amb la legalitat" o bé, si no és possible, la via adequada és que es convoquin "noves eleccions".

En un comunicat que es titula "Corregir el rumb de la política catalana", el "lobby" empresarial es pronuncia amb una especial contundència contra la resolució independentista aprovada el 9 de novembre i assegura que no només trenca "la legalitat", sinó que augmenta el risc de "seriosa fractura social a Catalunya".

A més, alerta que la resolució independentista està tenint efectes negatius en les inversions a Catalunya des del primer moment i pronostica un govern feble.

"Ha tingut, des del primer minut de la seva aprovació, efectes negatius certs i objectius en les decisions empresarials d'inversió. També en la localització de seus corporatives a Catalunya".

Afegeix a continuació que "la inseguretat jurídica i la incertesa empresarial que crea aquesta declaració són altament perjudicials per a la fortalesa de l'economia catalana i els llocs de treball".
 
Però, a més a més, afegeix la nota, aquests efectes es magnificarien si es confirmés la formació d'un govern que qualifica de "majoria inestable, sotmès a condicions de termini, i compromès amb polítiques i regulacions susceptibles de crear una forta incertesa en empreses, inversors i estalviadors".
 
Per acabar, opina que el resultat de les eleccions ha enfortit la posició independentista, però que això no pot ser entès com un xec en blanc per alterar de manera unilateral la legalitat. S'insisteix que cal anar cap a una consulta legal i acordada després de les eleccions del 20 de desembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut