Actualitat blaugrana

El Barça tampoc pot amb el Recreativo (2-2) en desaprofitar dos gols d'Eto'o

El Barça continua perdent gas a mesura que s'acosta el final de la Lliga i aquest dissabte no ha passat de l'empat a Huelva (2-2). Eto'o ha avançat els de Rijkaard només començar, però Marco Rubén ha empatat amb un gol fantasma que l'àrbitre, erròniament, ha donat com a vàlid. A la represa s'ha repetit la història i Eto'o ha marcat el segon gol dels de Rijkaard, però els locals han restablert la igualada mitjançant Marco Rubén, amb la col·laboració involuntària de Víctor Valdés. Messi ha jugat 25 minuts però no ha estat suficient. El Vila-real pot recuperar la segona plaça i el Madrid pot marxar de nou punts.

Alineació gens habitual la que ha plantat Frank Rijkaard al Nuevo Colombino, amb Gudjohnsen en el lloc d'Iniesta i Giovani i Ezquerro escortant Eto'o a la davantera. Però al primer minut semblaven esvair-se els dubtes de si a l'equip li costaria acoplar-se: Xavi ha obert a la banda dreta, Giovani ha fet una centrada mil·limetrada al cap d'Eto'o i el camerunès ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El Recreativo ha pogut empatar en una acció d'Aitor que no ha trobat rematador, però el matx semblava ben controlat pel Barça.

Ha estat a partir de la mitja hora que els locals han començat a crear problemes. Sinama, molt actiu, trobava forats entre la defensa blaugrana, i una passada seva ha estat refusada "in extremis" per Milito i Puyol. Tot seguit, al minut 41, la polèmica: nova centrada de Sinama, cop de cap de Marco Rubén i Valdés atura la pilota amb dificultats sobre la línia. L'àrbitre assistent, però, ha considerat que l'esfèrica havia entrat i ha donat validesa a un gol que no ho era pas. Al temps afegit, Sorrentino ha fet una gran aturada a xut de Giovani i ha frustrat encara més els de Rijkaard quan tot just s'arribava al descans.

Sensació de déjà vu

A la represa hem estat testimonis d'una història molt semblant a la de la primera part. Als 40 segons, Eto'o ha tornat a avançar el Barça amb una canonada des de la frontal de l'àrea que ha entrat per l'escaire de Sorrentino. A continuació, ocasions del Recreativo per empatar; entre elles, un gol fantasma de Martins que Valdés ha tornat a treure sobre la línia (en aquest cas, l'àrbitre no s'ha equivocat i no ha donat el gol). I finalment, l'empat local: minut 70, centrada llarga de Camuñas, cop de cap forçat de Marco Rubén, Valdés que rellisca, la pilota li passa per sobre... i acaba a dins. 2-2.

Quan el Recreativo ha aconseguit l'empat ja feia cinc minuts que Messi havia entrat al camp en lloc de Gudjohnsen. L'argentí ha volgut demostrar que està perfectament recuperat de la lesió que l'ha deixat KO cinc setmanes i ha protagonitzat una bona jugada d'extrem avortada en l'últim instant per Quique Álvarez. Després del 2-2, ha tingut un u contra u davant Sorrentino però l'ha fallat incomprensiblement. I Víctor Vázquez, que ha debutat en entrar en el lloc d'Ezquerro, ha passat desapercebut. Zambrotta ho ha provat de lluny amb el matx gairebé acabat, però el seu llançament ha sortit fora.

En definitiva, un altre empat que deixa els blaugranes amb només un punt d'avantatge sobre el Vila-real, que diumenge pot recuperar la segona plaça si venç l'Almeria. Del Madrid millor no parlar-ne; els blancs podrien marxar de nou punts si guanyen el Múrcia al Bernabéu.