Duran Lleida, en una imatge d'arxiu.
Duran Lleida, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Duran demana per carta a Rajoy un pacte d'estat en educació que deixi enrere la "llei Wert"

"El que Espanya necessita d'una punyetera vegada és un pacte escolar que permeti que les lleis durin més enllà de si les aplica el govern d'un color o altre", explica en la carta oberta. Ell mateix defensarà aquesta proposta de pacte d'estat en forma d'interpel·lació parlamentària.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida ha enviat una carta oberta a Mariano Rajoy en què li retreu l'aprovació de la "llei Wert". Duran assegura que, tot i que ell no és independentista, entén que molta gent ho sigui perquè el PP no para de donar-los arguments. Afegeix que la Unió Europea no admetrà un estat català, encara que el mateix Rajoy ho acceptés, i que per això el president espanyol treu importància al problema de l'independentisme. Duran li diu que també és un problema per a Espanya i acaba assegurant que Espanya només s'entén si respecta la pluralitat, i que la "llei Wert" no ho fa.

En la carta oberta, Duran i Lleida ha lamentat que les lleis educatives canviïn amb cada canvi de color polític a la Moncloa i ha atribuït a aquest fet bona part de la culpa del fracàs escolar a l'estat. "El que Espanya necessita d'una punyetera vegada és un pacte escolar que permeti que les lleis durin més enllà de si les aplica el govern d'un color o altre", explica en la carta. Ell mateix defensarà aquesta proposta de pacte d'estat en forma d'interpel·lació parlamentària.
Anar al contingut