Els acusats Francisco Granados, José Manuel Rodríguez Talamino i José Manuel Caro, aquest dimecres a l'Audiència Nacional (EFE)
Els acusats Francisco Granados, José Manuel Rodríguez Talamino i José Manuel Caro, aquest dimecres a l'Audiència Nacional (EFE)

Dos anys de presó per a Granados (PP) per la xivatada que va alertar de la investigació pel cas Púnica

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat a 2 anys de presó l'exconseller de Madrid Francisco Granados per la confidència que el va alertar que l'investigaven pel cas Púnica. En concret, el considera culpable del delicte d'aprofitament de revelació de secrets.

La sentència també condemna els guàrdies civils José Manuel Rodríguez Talamino i José Luis Caro Vinagre, que considera autors de l'avís a Granados, que va causar un dany "intens" en la investigació de la trama Púnica.  

Rodríguez Talamino està condemnat a 2 anys de presó i 4 d'inhabilitació especial, pel delicte de violació de secrets, i Caro Vinagre a 1,5 anys de presó, pel mateix delicte que Granados.

La sentència té un vot particular del magistrat Nicolás Poveda, que considera que les "nombroses contradiccions" de David Marjaliza i la seva secretària durant el judici resten "versemblança" a les seves acusacions.

Marjaliza, conegut com "l'aconseguidor" de la Púnica, i la seva secretària van assegurar que Granados els va demanar que cremessin documentació un dia de boira, per no ser detectats per l'helicòpter de la Guàrdia Civil.

El judici a Granados i els dos guàrdies civils es va fer al mes de novembre, i és el primer sobre la trama Púnica de corrupció al voltant de l'exconseller madrileny.

Anar al contingut