Barcelona

Tres ferits greus en el xoc d'un tren de Rodalies a l'estació de França

Ja han estat donades d'alta 44 de les 56 persones ateses a centres mèdics de Barcelona

RedaccióActualitzat

Un tren de Rodalies de l'R2 Sud que venia de Sant Vicenç de Calders ha tingut un xoc a un quart de 8 del matí quan feia la maniobra d'estacionament a l'arribada a l'estació de França. El tren s'ha encastat al topall del final de línia de l'andana de la via 11.

L'accident ha deixat tres ferits greus, però no es tem per la seva vida. En un primer moment, els serveis d'emergència havien informat de cinc persones amb ferides greus, després s'ha rebaixat a una i ara s'ha reavaluat la situació d'alguns dels ferits i en queden tres de greus.

Un dels ferits greus és un passatger que està ingressat a l'Hospital Clínic amb una contusió a nivell pulmonar, segons ha informat el conseller de Salut, Toni Comín. Dels altres dos ferits greus, un està també ingressat al Clínic i l'altre a l'Hospital del Mar. Hi ha nou persones més hospitalitzades.

En total, l'accident ha afectat 56 persones.  Hi ha 19 ferits menys greus, entre ells el conductor del comboi, i 33 persones amb ferides lleus i 3 atencions i altes "in situ". Als ferits els han traslladat a diversos centres hospitalaris de Barcelona. Ja han estat donades d'alta 44.

Els fets

El tren accidentat havia sortit a les 6.02 de l'estació de Sant Vicenç de Calders cap a Barcelona.

 

El SEM ha traslladat els ferits en el xoc als hospitals barcelonins de Sant Pau, del Mar, Clínic i del Sagrat Cor.

 


 

 


Segons el testimoni de Javier Arriazu, una de les persones que anaven al tren, el comboi ja havia reduït la velocitat en entrar a l'estació i molts passatgers estaven drets, preparats per baixar. A conseqüència del xoc, molts han caigut sobre altres pasatgers.

"El tren havia anat baixant de velocitat. Estava frenant. Força gent anava dreta, perquè ja estàvem arribant i estaven drets per sortir."

Altres testimonis expliquen que el tren ja havia tingut alguns problemes de frenada en estacions anteriors del recorregut.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que s'ha desplaçat al lloc de l'accident, ha explicat que ha pogut parlar amb el maquinista del tren, que està "en estat de xoc" i li ha explicat que, "per sort", la velocitat amb què ha entrat a l'estació no ha era gaire alta.

El conseller també ha comentat que el comboi ha descarrilat just després de l'accident, i no abans, per l'efecte acordió després d'impactar contra el topall de la via.

Protecció Civil ha activat l'alerta Ferrocat per aquest xoc ferroviari.

 

Renfe ha habilitat un telèfon d'informació per als familiars dels accidentats i ha obert una investigació per determinar les causes de l'accident.




Els serveis d'emergència han desplaçat 18 unitats medicalitzades, dues de col·lectives, per atendre els ferits a l'estació de França i traslladar-los a centres hospitalaris.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol d'actuació per a múltiples víctimes. Fins al lloc de l'accident, s'hi han desplaçat 11 dotacions dels Bombers de Barcelona, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i 9 patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Tren retirat

Abans de les sis de la tarda, s'ha retirat el tren accidentat:

 

 

 

 

Durant tot el dia, l'estació de França funciona parcialment. Hi ha una part de l'estació amb l'accés restringit per facilitar la feina dels serveis d'emergència que atenen els ferits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut