Kuala Lumpur

Detenen una suposada agent nord-coreana que hauria mort el germanastre de Kim Jong-un

El germanastre del dictador del Corea del Nord havia caigut en desgràcia per al règim i vivia exiliat a la Xina

RedaccióActualitzat

La policia de Malàisia ha detingut una dona vietnamita que podria ser agent dels serveis secrets nord-coreans i que estaria relacionada amb l'assassinat del germanastre del líder nord-coreà, Kim Jong-un, dilluns a l'aeroport de Kuala Lumpur. La dona, d'uns 25 anys, l'han arrestada a les nou del matí a la terminal "low cost" del mateix aeroport de la capital de Malàisia. Prèviament, la policia havia difós unes imatges d'una de les dues sospitoses d'haver comès el crim. Kim Jong-nam va morir assassinat per dues dones, que li haurien llançat un líquid a la cara o li van clavar agulles enverinades, segons diferents versions.

 

 

El primogènit del dictador nord-coreà Kim Jong-un era el més ben posicionat per rellevar el seu pare, però va caure en desgràcia quan el van enxampar al Japó amb un passaport fals intentant anar a Disney World. Des d'aleshores vivia entre la Xina i Singapur, sense ocupar cap càrrec oficial.

El cadàver de Kim Jong-nam és en un hospital de Kuala Lumpur per fer-li l'autòpsia. Però els serveis d'intel·ligència de Corea del Sud ja han revelat que el germanastre de Kim Jong-un va ser assassinat amb verí. Les mateixes autoritats de Seül han assegurat que Pyongyang ha intentat assassinar-lo durant els últims cinc anys, però hi han afegit que la protecció que li va destinat el govern xinès ho havia impedit. Una protecció que, de moment, Pequín no confirma.

Al germanastre del dictador se'l feia pròxim al seu oncle Jang Song-thaek, que, després d'haver estat considerat el número dos del règim, va ser executat per ordre de Kim Jong-un el 2013.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut