Dos dels detinguts que formaven part de l'organització criminal que introduïa cocaïna pel port de Barcelona (ACN)
Dos dels detinguts que formaven part de l'organització criminal que introduïa cocaïna pel port de Barcelona (ACN)
Barcelona

Detenen exultres del Barça per entrar 10 tones de coca en 10 anys pel port de BCN

La Guàrdia Civil ha detingut 14 persones, algunes de les quals membres dels Casuals, la facció més radical dels Boixos Nois

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització internacional que hauria introduït més de deu tones de cocaïna pel port de Barcelona en els últims deu anys. Els agents han detingut catorze persones, algunes de les quals membres dels Casuals, la facció més radical dels Boixos Nois, exultres del Barça. A més, han intervingut 470.000 euros en efectiu, una trentena de vehicles de gamma alta i diverses propietats immobiliàries valorades en més de 25 milions d'euros.

Segons la investigació, el grup distribuïa la cocaïna procedent de sud-amèrica per tot Europa en connexió amb altres organitzacions criminals. Un cop arribava al port de Barcelona, amb la col·laboració d'estibadors, personal de seguretat i altres treballadors portuaris de la terminal de contenidors, distribuïen la droga per carretera.

 

 

El líder del grup tenia acumulada una gran fortuna oculta en diverses propietats immobiliàries. L'operatiu de la Guàrdia Civil ha permès intervenir-li una quarantena de pisos, dos aparcaments al centre de Barcelona i un hotel de Pineda de Mar, al Maresme. També li han bloquejat prop de 130 comptes bancaris.

Un altre dels caps del grup seria un ultra dels Casuals dels Boixos Nois relacionat amb l'intent d'agressió a l'expresident del Barça Joan Laporta. En l'operació, que es va fer fa quinze dies, a més de les catorze detencions hi va haver més d'una vintena d'escorcolls en diversos municipis, com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat o Vilanova i la Geltrú.

 

 

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut