Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB
Barcelona

Elisenda Paluzie, la més votada en les eleccions al secretariat de l'ANC

Dels tres candidats que s'han postulat a la presidència de l'entitat, Minoves ha estat el més votat

RedaccióActualitzat

L'economista Elisenda Paluzie és la candidata més votada al Secretariat Nacional de l'ANC. Ha obtingut 5.062 vots.

L'exdegana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona ha quedat per davant de Joan Canadell, David Minoves, Pep Cruanyes, David Fernández i Adrià Alsina.

Dels tres candidats que s'han postulat a la presidència de l'entitat, Minoves ha estat el més votat amb 3.026 vots, al davant de David Fernández, amb 2.796 vots, i Adrià Alsina, actual cap de premsa de l'ANC, amb 2.788.

Canadell ha estat el segon més votat amb 3.152 vots i Pep Cruanyes n'ha obtingut 2.949.

En les eleccions ha votat un 19,51% del cens. L'ANC ha fet públics els resultats definitius a la seva web.

El president, dissabte

Dels 77 membres, 25 són de representació nacional, 50 territorials i 2 de l'exterior. D'entre tots ells seleccionaran un president dissabte vinent, la qual cosa significa que qui rebi més vots avui no té cap garantia de pilotar l'entitat, sinó que haurà de trobar els suports suficients dins del secretariat.

Dels aspirants al secretariat, tres han mostrat la seva voluntat de ser després a la Presidència: el cap de Comunicació de l'ANC, Adrià Alsina; el president del CIEMEN i membre d'ERC, David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN), David Fernández Aguilera.

 

 

El secretariat també triarà el vicepresident, el tresorer i el responsable de secretaria.

 

Campanya amb polèmica

Aquesta setmana de campanya s'ha vist influenciada per la polèmica, perquè la junta electoral de l'ANC  va resoldre que els candidats que participessin en tertúlies polítiques quedaven exclosos com a candidats. Això ha invalidat la candidatura d'Antonio Baños per haver participat en tertúlies polítiques durant la campanya.

 

Agustí Alcoberro: L'ANC haurà d'abordar un període "problemàtic"

Després d'una campanya en què han aflorat les diferències internes dins de l'entitat, Agustí Alcoberro ha dit que l'ANC haurà d'abordar un període "problemàtic" i espera que es pugui construir la unitat.

També ha agraït el treball dels voluntaris que han obert els més de 120 locals de l'ANC per facilitar la votació als afiliats.

Així mateix, Alcoberro ha ressaltat el compromís dels candidats a la nova direcció del país i amb l'ANC, i ha destacat que la participació dels afiliats és de gran importància.

ARXIVAT A:
ANCProcés català
Anar al contingut