Ciclisme

David López guanya en solitari la novena etapa de la Vuelta ciclista a Espanya

El corredor del Caisse D'Epargne s'ha imposat en solitari a la meta d'Alcoi. David López ha estat un dels integrants de l'escapada del dia que s'ha format als quilòmetres inicials de l'etapa. L'etapa era un autèntic trencacames, amb més de set ports de muntanya, cap de primera categoria. En un dels darrers ports de la jornada, David López ha atacat el grup de quinze escapats i ha arribat a la línia d'arribada en solitari. El pilot ha arribat a més de sis minuts. Joaquim Rodriguez ha intentat esgarrapar algun segon a Igor Antón, però el corredor de l'Euskaltel ha pogut mantenir el lideratge. Demà els corredors de la Vuelta descansaran. Dimarts la Vuelta arriba a Catalunya amb la disputa de l'etapa entre Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

Actualitzat
La novena etapa -entre les localitats de Calp  i Alcoi i de 187 quilòmetres- es presentava amb un perfil molt sinuós. L'etapa tenia fins a set ports de muntanya al llarg del recorregut. Aprofitant aquest perfil, una escapada de quinze corredors s'ha consolidat en els primers quilòmetres de la jornada. Després del penúltim port del dia, el de Benifallim de tercera categoria, David López ha atacat en el grup d'escapats. Només Moncoutie, Kreuziger, Martínez i Caruso han pogut reaccionar. En la baixada de l'últim port del dia, l'alt del Revolcat, López ha tornat a atacar i ha marxat en solitari. Tot i els intents dels seus perseguidors, el corredor del Caisse D'Epargne ha acabat guanyant l'etapa. El pilot ha arribat més de sis minuts després.

Joaquim Rodríguez vol el lideratge

En els darrers metres de l'etapa, i en l'arribada del pilot, Joaquim Rodríguez ha aprofitat que l'etapa acabava en lleugera pujada per intentar esgarrapar algun segon a Igor Antón. El basc, però, no s'ha deixat sorprendre i ha conservat el mallot de líder de la classificació. Demà la Vuelta viurà la jornada de descans i dimarts la desena etapa sortirà de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut