Molts cantaires han lluït llaços grocs
Molts cantaires han lluït llaços grocs
Barcelona

Crits de "llibertat" i llaços grocs en el concert de Sant Esteve al Palau

Molts dels cantaires han aparegut a l'escenari del Palau de la Música lluint els llaços grocs a la solapa, en nou concert de to reivindicatiu

Actualitzat

El concert de Sant Esteve al Palau de la Música és una tradició centenària que aquest any ha tornat amb el Palau ple de gom a gom. És un concert especial que ho ha estat encara més per la situació política. S'ha viscut amb molta emoció el tradicional "El cant de la senyera", l'himne de l'Orfeó Català, i "Els segadors", amb què ha acabat el concert, amb el record de molts dels assistents pels polítics independentistes empresonats o a Brussel·les. Ha estat el primer cop que l'himne de Catalunya s'ha incorporat oficialment als bisos.

Molts dels cantaires han aparegut sobre l'escenari lluint els llaços grocs a la solapa que demanen la llibertat per als presos. I, igual que el públic, han mostrat estelades i han fet crits de "llibertat" i "independència" al final de l'esdeveniment.

 

 

 

 

Aquest any s'ha prioritzat que cantessin plegats els diferents cors del Palau, aquesta gran família que formen l'Orfeó, el Cor de Cambra, el Jove, el de Noies i l'Infantil. Ho han fet amb un repertori català i internacional en què han destacat l'estrena de la nadala "Mira'ns i prou", amb lletra de Narcís Comadira i música d'Albert Guinovart, tots dos artistes residents d'aquesta temporada al Palau.

I, sobretot, com a "leitmotiv" del concert, el "Fum, fum, fum" amb les tres versions diferents de la nadala que ha arranjat per a l'ocasió Albert Guinovart, com aquest amb tots els cors dirigits per Simon Halsey.

El concert s'ha pogut seguir en directe per Catalunya Música, Catalunya Ràdio i TV3.

ARXIVAT A:
Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut