El polèmic cartell ha estat seleccionat per votació pública a través del seu organitzador La Confraria Mascarada
El polèmic cartell ha estat seleccionat per votació pública a través del seu organitzador La Confraria Mascarada
Terrassa

Crítiques al cartell del Carnestoltes de Terrassa des d'Arran fins al PP

Diferents entitats feministes, partits polítics i associacions demanen la retirada del cartell

RedaccióActualitzat

El cartell guanyador del Carnestoltes de Terrassa 2018 ha rebut fortes crítiques per "banalitzar l'ús de la violència envers les dones". També l'acusen de tenir connotacions partidistes. L'obra porta el nom de 155 ombres i fa referència a l'actual context polític.

L'obra de l'artista Xavi Suàrez mostra una dona que es rebel·la amb diferents gestos davant l'opressió de tres mans. Alhora les mans mostren els gestos del joc pedra, paper i tisora i alguns han interpretat els seus colors com els dels partits PSC, PP i Ciutadans. 

Impacte a les xarxes socials

Diferents agrupacions han mostrat el seu rebuig a través de les xarxes socials i han demanat a la responsable de la festa, La Confraria Mascarada, que retiri el cartell

La formació Arran considera que el cartell "promou la violència masclista contra les dones" i que amb aquest tipus d'imatges es "legitimen violacions i altres formes de violència" contra el col·lectiu:

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha mostrat el seu desacord i ha reclamat la retirada del cartell:

El president del PP de Terrassa, Gabriel Turmo, s'ha dirigit a l'alcalde, Alfredo Vega, preguntant-li "què en pensa, que amb els diners de tota la ciutadania es promoguin cartells partidistes, i de mal gust."

 

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, també ha reclamat que es retiri el cartell per "intolerable, indignant i vexatori":

 



 

 

El PSUC-viu de Terrassa i la JSUC - Joventut Comunista també han publicat un comunicat on s'ha valorat que "el cartell és contrari als drets de les dones, ja que frivolitza i banalitza l'abús sexual. Si la intencionalitat era una altra, el cartell realment genera confusió i mostra abús normalitzat".

El govern municipal també n'ha fet crítica

L'equip de govern ha recordat en un comunicat que el cartell guanyador ha estat escollit per una votació pública. Però ha considerat, també, que "banalitza la violència sexual i objectualitza el cos de les dones". Demana que es retiri el cartell: 

 

Anar al contingut