La justícia belga ajorna fins al setembre la decisió sobre l'extradició de Valtonyc

El raper està condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces

Actualitzat

El tribunal de la ciutat de Gant, a Bèlgica, ha ajornat la decisió d'extradició del raper Valtonyc a Espanya, on està condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó.

 

 

El jutge d'aquest Tribunal de Primera Instància, que no és el titular, ha ajornat la causa fins al 3 de setembre.

El cantant mallorquí s'ha mostrat confiat en la justícia belga en les seves declaracions a la sortida.

Sobretot, pel fet que "no s'hagi concedit de forma automàtica l'extradició, la qual cosa vol dir que el cas està agafant força", ha dit.

L'advocat del cantant mallorquí, Simon Beckaert, considera que no existeix la doble incriminació, -que ha de ser exigida per la seva entrega a Espanya-, és a dir, que els delictes que s'atribueixen estiguin tipificats en tots dos estats.

A més, la defensa considera que els fets pels quals se'l jutja no s'haurien d'haver considerat delictius perquè tenen a veure amb la llibertat d'expressió.

 

 

El cantant va marxar a Bèlgica el mes de maig, poc abans de vèncer el termini per ingressar a la presó, i l'Audiència Nacional va emetre una euroordre de cerca i captura.

 

 

Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, va ser condemnat per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces amb cançons que va escriure fa 6 anys, quan en tenia 18.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut