El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, en una imatge d'arxiu (ACN)
El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, en una imatge d'arxiu (ACN)

Campanya internacional de la Cambra de Comerç d'Espanya per contrarestar el procés

L'organisme presidit per Josep Lluís Bonet hi destina mig milió d'euros

RedaccióActualitzat

La Cambra de Comerç d'Espanya ha encarregat a la consultoria de negocis britànica Brunswick una campanya internacional per contrarestar els efectes del procés independentista català.

Aquest organisme, encapçalat pel president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha destinat gairebé 500.000 euros per finançar aquesta campanya, que està previst que comenci a finals de maig i duri 7 mesos.

Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit

La campanya, desvelada pel diari "El Mundo", se centrarà en alguns dels països on hi ha polítics independentistes -Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit-, però també s'ha encarregat que tingui ressò a països com Itàlia, França, els EUA i l'Argentina, entre d'altres.

L'encàrrec és combatre "el dany reputacional patit per Espanya" "com a conseqüència de l'intent de procés independentista" i consisteix en:

"... portar a terme una estratègia de relacions públiques que inclogui accions amb els principals mitjans de comunicació, creadors d'opinió i entitats representatives de la comunitat empresarial."

Iniciativa de la cambra

Segons el diari, la Cambra de Comerç ha negat que aquesta campanya s'hagi fet a instàncies del govern espanyol, i ha assegurat que és una iniciativa sortida de la mateixa cambra.

El plec de condicions marca els principals missatges en què s'haurà de centrar la campanya:

  1. "Espanya és una democràcia consolidada que ofereix un marc econòmic i financer estable i seguretat jurídica per a l'activitat empresarial."
  2. "La qualitat de les institucions democràtiques espanyoles està fora de qualsevol dubte. Espanya és un estat de dret i membre de la UE que compleix i fa complir la llei."
  3. "Espanya segueix gaudint, malgrat l'intent de procés independentista català, de l'estabilitat política, econòmica, jurídica i social necessària per mantenir un significatiu atractiu com a destí d'inversions estrangeres."
  4. "Els operadors internacionals poden mantenir, com fins ara, i amb resultats excel·lents, la màxima confiança en l'entorn econòmic, empresarial i jurídic d'Espanya i Catalunya."
ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut