Madrid

Ana Pastor contradiu el polèmic estudi de "Science" i tranquil·litza els consumidors de salmó

El govern ha intentat traquil·litzar els consumidors sobre els presumibles efectes nocius que podria tenir el consum del salmó. L'alarma saltava divendres arran d'un estudi que alertava dels elements contaminants que portava el salmó criat en piscifactoria, sobretot en aigües europees. Alguns científics no hi estan d'acord, i tampoc alguns governs europeus.

Actualitzat
Si divendres eren científics europeus els que aconsellaven prudència a l'hora de valorar l'estudi publicat a la revista "Science" sobre la suposada toxicitat del salmó de piscifactoria, ara ha estat la ministra de Sanitat espanyola, Ana Pastor, la que s'hi ha pronunciat. I ho ha fet assegurant als consumidors que poden consumir salmó amb tota tranquil·litat. L'alarma va saltar divendres, quan la revista "Science" va publicar un estudi fet per científics nord-americans i canadencs en què s'alerta del risc de consumir salmó de piscifactoria, especialment el criat en aigües europees. Les conclusions parteixen d'un estudi fet amb exemplars de tot el món i que ha donat resultats preocupants sobre les concentracions de substàncies contaminants que s'hi han trobat, elements com el DDT, perillosos per a la salut. Tant la Universitat Autònoma de Barcelona com l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals del CSIC, a Barcelona, aconsellaven sotmetre l'estudi a l'opinió de la comunitat científica mundial i no fer una lectura alarmista de les conclusions. L'Agència Alimentària Britànica va anar una mica més lluny i va acusar la revista "Science" de manipulació. Europa és la principal productora de salmó al món, davant de països com els Estats Units, Xile o el Canadà.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut