Lluís Martínez Sistach, en una imatge d'arxiu.
Lluís Martínez Sistach, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Sistach veta una conferència del teòleg Tamayo, crític amb la jerarquia eclesiàstica, en una parròquia de Barcelona

Fonts de l'arquebisbat confirmen que l'han "desaconsellat"

RedaccióActualitzat

Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona, ha impedit que la parròquia de Sant Medir, al barri de Sants de Barcelona, aculli una conferència programada per avui amb Juan José Tamayo, teòleg crític amb la jerarquia eclesiàstica.

Fonts de l'arquebisbat han confirmat que han "desaconsellat" al rector, Antoni Subirà, que acollís la conferència, però aquest ha assegurat que el que va rebre va ser una ordre "taxativa" i ha declarat que és "insòlit que aquest tipus de censures encara es puguin produir".

Els anys 2011 i 2012 l'arquebisbe ja va prohibir dues conferències més de Tamayo a la mateixa església de Sant Medir, que es van acabar celebrant en un altre local.

Des de diversos col·lectius com Església Plural o des de l'Editorial Fragmenta -que publica les obres de Tamayo-, s'ha lamentat aquest veto i s'ha afirmat que va en contra del programa renovador del papa Francesc.

La conferència se celebrarà finalment en un local de la mateixa parròquia que està llogat a ERC, al mateix barri de Sants.

Anar al contingut