La "rave" de Getafe es va celebrar en una nau industrial abandonada.
La "rave" de Getafe, on van morir dos joves per ingesta d'estramoni, es va celebrar en una nau industrial.
Sòria

3.000 joves estrangers acampen il·legalment a Sòria per celebrar una festa "rave"

Un grup de 3.000 joves estrangers han acampat de forma il·legal a la zona de Pinar Grande de Sòria. Veïns i empresaris turístics han denunciat les molèsties i els riscos d'aquesta trobada, convocada sense permís a través d'internet per escoltar música electrònica. Els alcaldes de la zona veuen inviable fer un desallotjament per la quantitat de gent acampada i exigeixen responsabilitats a les administracions central i autonòmica perquè hi trobin una solució.

Actualitzat
Precisament aquest cap de setmana dos joves de 18 anys van morir i un altre, de 20 anys, va ser hospitalitzat per sobredosi en una festa "rave" que se celebrava a Getafe, a Madrid.

Els tres joves formaven part del mateix grup d'amics i segons les primeres anàlisis toxicològiques, a banda d'alcohol, cocaïna i "speed", havien pres estramoni, una planta silvestre amb efectes al·lucinògens que normalment es fuma, però que menjada pot resultar mortal.

L'estramoni és una planta semblant a la belladona, coneguda per la utilització que en feien les bruixes a l'edat mitjana com a afrodisíac, i en algunes cultures nord-africanes es pren en infusió.

La "rave" es va celebrar en una una ermita abandonada de la zona de Perales del Río, a Getafe, i ara l'Ajuntament estudia tirar-la a terra, perquè aquesta mena de trobades s'hi fan de forma habitual i els veïns ho han denunciat reiteradament.
Anar al contingut