100 dies del 155: 251 persones i 24 organismes afectats

Actualitzat

Fa cent dies que el Consell de Ministres va activar l'article 155 de la Constitució. La intervenció de la Generalitat ha tingut efectes més enllà de la dissolució del Parlament: persones cessades, organismes suprimits i projectes i inversions aturats.

Segons recull un informe elaborat per ServidorsCAT, format per un grup de funcionaris juristes, la seva aplicació ha afectat 251 persones. Entre elles, el president de la Generalitat, el vicepresident i tot el govern. També es van cessar directors i secretaris generals, delegats del govern a l'estranger, el major dels Mossos i els delegats territorials.

L'informe concreta els organismes que s'han intervingut, suprimit o dissolt. En concret, se n'han suprimit 24, entre els quals hi ha el Consell Assessor per a la Transició Nacional, les delegacions del govern a l'estranger i el Diplocat.

Finalment, l'aplicació del 155 ha tingut altres efectes sobre la contractació i sobre activitats com exposicions o festivals; com un cicle de l'Arts Santa Mònica que es va haver de cancel·lar. L'informe també denuncia la pèrdua o paralització d'iniciatives, d'inversions o de subvencions que estan bloquejades.

 

Notícia relacionada: Salut denuncia que està en situació de bloqueig per l'aplicació del 155

 

Millo: "L'avaluació del 155 és satisfactòria, la Generalitat ha seguit funcionant"

En aquest sentit, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ho nega i defensa que durant aquests tres mesos s'han desbloquejat qüestions que estaven aturades, com dues mil places de mestre o 1.500 milions pagats a proveïdors.

Millo ha dit que cal un govern, però que Puigdemont no pot ser president si no compareix davant la justícia. I ha avisat que, si es torna a la situació anterior al 155, l'article es tornarà a aplicar.

Informe íntegre de ServidorsCAT

 

Inventari de Danys by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut