8 estrenes de ficció pròpies

Un 2023 de sèries en català a TV3 i TV3alacarta

Aquest any fem una aposta decidida per la ficció amb 8 produccions pròpies i una vintena de sèries internacionals de gran èxit que ara podrem veure en català

Aquest dimarts hem presentat el catàleg de sèries que emetrem aquest any. Se n'estrenaran 30: 8 de producció pròpia i una vintena de sèries d'èxit internacionals.

La primera que arriba és "Bojos per Molière", una de les grans apostes de la temporada, que s'estrena el dilluns 30 de gener. Al febrer s'estrenarà "Mòpies" al SX3. De les trobades entre desconeguts de "Cites Barcelona" en podrem gaudir durant el segon trimestre de l'any. I al quart trimestre arribarà "Els hereus de la terra". La resta de sèries estan pendents de data d'estrena. 

 

 

"Bojos per Molière"

L'any 1997, en una Barcelona postolímpica, sense aglomeracions de turistes, amb uns hiverns en què encara fa fred i els carrers estan mullats perquè hi plou sovint, en un temps en què tenir un mòbil és una excentricitat ridícula i internet no és ni motiu de conversa... un grup de joves d'entre 18 i 25 anys comencen a estudiar Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona. "Bojos per Molière" és la nova sèrie de 8 capítols dels creadors de "Merlí", amb direcció i guió d'Héctor Lozano i protagonitzada per Elisabet Casanovas, una de les protagonistes de "Merlí"; Ferran Rull ("Polseres vermelles") i Alejandro Bordanove ("Com si fos ahir"), entre d'altres. 

 

 

"La mirada de la Fiona"

La Fiona (Mireia Oriol) està a punt de fer els 30, no té casa i salta d'amant en amant per passar la nit en algun lloc que no sigui la casa de la seva mare, que té una malaltia mental que ella té por d'haver heretat. Té una por no acceptada de fer arrels, alhora que no suporta la solitud. El Marçal (Sergi Cervera) és resolutiu, aventurer i canalla, i després de viatjar pel món fent de cuiner, decideix viure a casa de la mare, que va morir fa un any. Quan coneix la Fiona descobrirà, per primer cop a la vida, què és tenir una amiga. L'Oriol (Dafnis Balduz) és el germà gran del Marçal i és estable, perfeccionista i ho té tot sota control. Fins que la seva parella s'adona que no vol el mateix que ell i entra en crisi. 

 

 

"Cites Barcelona"

Els personatges de "Cites Barcelona" es troben cara a cara després de coneixe's a internet. Busquen amor, sexe o simplement algú que els allunyi de la soledat. Són trobades entre desconeguts, històries sobre el que passa quan la tecnologia desapareix i l'únic que queda són dues persones amb les pròpies necessitats i contradiccions. La sèrie explica com és la primera cita, quan entren en joc les pors, els secrets i les expectatives. En un marc molt urbà, cada capítol explica la història de dues d'aquestes cites. Al llarg de la temporada, els personatges es barregen i entrellacen, i es creuen històries. Un dels grans valors insígnia de la producció és el seu ampli repartiment coral, que en aquesta nova entrega comptarà amb Pablo Rivero, Manuela Vellés, Betsy Túrnez, Eduard Buch, Aida Oset, Ricard Sales, Jordi Llovet, Carlos Cuevas, Gonzalo de Castro, Carmen Machi, Belén Cuesta, Ivan Massagué, Laia Costa, Nausicaa Bonnín, Aina Clotet, Alejo Sauras, Albert Ausellé, David Verdaguer, Berta Castañé, Berta Bayarri, Joana Vilapuig, Vito Sanz, Eva Santaolaria, Antonio Hortelano i Carme Balagué, entre d'altres.

 

 

"Els hereus de la terra"

Es tracta de la continuació de la sèrie de ficció "La catedral del mar", basada en el llibre d'Ildefonso Falcones. La producció compta amb els protagonistes Yon González, Elena Rivera, Rodolfo Sancho, Michelle Jenner, Maria Rodríguez, Pere Arquillué, Manel Sans, Mercedes León, Bruna Cusí i Natàlia Sánchez, entre d'altres. Situada a la Barcelona de la baixa edat mitjana, el 1387, la sèrie explica la història d'Hugo Llor, un noiet de dotze anys que passa la major part del temps al carrer somiant convertir-se en un artesà constructor de vaixells. La vida de l'Hugo no serà fàcil. És un noi molt solitari i la seva mare es veu obligada a allunyar-se d'ell, però compta amb el suport i la protecció d'un ancià molt respectat, Arnau Estanyol. La sèrie "Els hereus de la terra" és la història d'aquests dos homes, de les seves complexes relacions i de les dones a qui estimaran. 

 

 

"Operació Marea Negra"

Ambientada el novembre del 2019, un semisubmergible de construcció artesanal travessa l'oceà Atlàntic amb tres tones de cocaïna a l'interior. A dins, tres homes sobreviuen a tempestes, corrents, avaries, gana, baralles i un constant assetjament policial. Al capdavant dels comandaments hi va en Nando, un jove gallec campió d'Espanya de boxa amateur i marí expert sense recursos econòmics que es veu obligat a buscar altres mitjans per guanyar-se la vida. "Operació Marea Negra" està dirigida per Daniel Calparsoro i protagonitzada per l'actor Álex González en el paper de Nando. Completen el repartiment intèrprets de la talla de Nerea Barros, Nuno Lopes, Miquel Insua, Luis Zahera, Xosé Barato, Carles Francino, Manuel Manquiña, Lúcia Moniz, Luis Esparteiro, David Trejos, Leandro Firmino i Bruno Galiasso.

 

 

"Mòpies"

"Mòpies" és la primera coproducció conjunta dels canals públics IB3, À Punt i TV3. La sèrie, de quatre episodis de 55 minuts, està protagonitzada per la catalana Valèria Sorolla, juntament amb la mallorquina Alba Brunet. Les acompanyen al repartiment actors i actrius balears, catalans i valencians, com Santi Pons, Isabel Requena o Anna Berenguer. Aquesta sèrie de gènere fantàstic està ambientada al santuari de Lluc, a la serra de Tramuntana de Mallorca, i explica la història de la Bel, una adolescent que assisteix amb el seu germà Pere a uns campaments d'estiu on experimenta un fet traumàtic. Davant d'aquest inexplicable fenomen, la Bel, juntament amb la incondicional ajuda de la Judit, una jove monitora, i la col·laboració del Gori i la Hilda, dos infants del campament d'estiu, anirà a la recerca de les claus per resoldre el misteri.

 

 

"Sicília sense morts"

Aquesta producció de vuit episodis compta amb la participació de TV3, À Punt i Filmin. La sèrie està protagonitzada pels actors Fèlix Pons i Pep Tosar, Mar Fiol, Blai Llopis, Lluís Marquès, Xim Vida i Alexandra Prokhorrova, entre d'altres. A "Sicília sense morts", el president de les Illes Balears rep a casa seva el cadàver d'una rata. Aquest fet insòlit desencadena una investigació periodística que descobrirà els amagats mecanismes del poder, la venjança per una antiga ofensa i els desitjos, virtuts, defectes i misèries de tot un seguit de personatges. A les arques del Govern ja no hi ha doblers, s'ha acabat el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos en forma d'aeroports, hipòdroms, carreteres, metros, càterings o empreses funeràries. "Sicília sense morts" és una sèrie d'intriga que tracta un misteri a resoldre amb components de suspens, investigació, amor, corrupció i venjança.

 

 

"Llim"

Vicky Andújar s'ha convertit en mare amb només 18 anys i s'ha matriculat al grau de Psicologia per tirar endavant amb la família. El personatge, interpretat per Rebeca del Fresno, és un exemple de les classes populars que van patir les conseqüències de la crisi econòmica del 2008. Un drama de ficció que combina històries de superació amb corrupció. En el repartiment, cares noves comparteixen rodatge amb altres de ja consolidades, entre ells Joan Fullana, que ha participat en tasques de direcció a "Mai neva a ciutat" i "Sicília sense morts".

 

 

"Borgen" (Dinamarca)

"Borgen" narra l'ascens de la carismàtica Birgitte Nyborg com a primera ministra de Dinamarca. Una sèrie que ha triomfat internacionalment i que demostra com el poder canvia les persones.

 

 

"Babylon Berlin"

El comissari de Colònia Gereon Rath es muda a Berlín, l'epicentre de canvis polítics i socials dels anys 20.

 

'L'amiga genial', basada en l'exitosa novel·la 'L'amica geniale', relata l'amistat de tota la vida entre dues dones
 

"Una amiga genial"

Una dona relata la seva amistat de tota una vida amb una nena que va conèixer a l'escola a Nàpols als anys 50. Basada en l'exitosa novel·la "L'amica geniale", de l'escriptora Elena Ferrante.

 

 

"La mansió Beecham"

La vida dels habitants d'una mansió a Delhi a finals del segle XIX.

 

 

"Hotel Europa"

Retrata la família Dreesen, una de les famílies hoteleres més importants d'Europa. Els seus hotels van tenir hostes com Adolf Hitler, Guillem II d'Alemanya, Dwight D. Eisenhower, Marlene Dietrich o Charles Chaplin.

 

 

"Roots"

Relata la història d'un africà i dels seus descendents venuts com esclaus a Amèrica. Remake de la coneguda sèrie "Raíces".

 

 

"Miss Scarlet & The Duke"

Eliza Scarlet uneix les seves forces a les d'un inspector de Scotland Yard per resoldre crims al Londres del segle XIX.

 

En definitiva, una allau de sèries que posa de manifest l'aposta de TV3 per ser una plataforma de continguts de referència en català, com ha remarcat Rosa Romà, presidenta de la CCMA. 

"Només TV3 pot fer una gran aposta perquè hi hagi ficció en català. Fins ara no li havíem donat una importància estratègica, però ara volem arribar a molta més gent i d'una manera més acord a com s'està consumint avui en dia la ficció."

Perquè aquestes sèries, de més pressupost i qualitat, arriben gràcies a les aliances per produir conjuntament amb altres cadenes o plataformes, com Netflix o Amazon. Un nou model que vol també adreçar-se a nous públics que consumeixen sèries de manera no lineal, com ha apuntat Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA.

"El consum s'està desplaçant a plataformes tipus streaming i nosaltres hem de posar continguts en català a disposició de l'usuari perquè els tingui quan i on els vulgui consumir. També hem fet una clara aposta per millorar l'experiència de l'usuari del TV3alacarta i treballem per tenir una nova OTT a finals d'any". Cristina Villà

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut