Més de 400 equips de recerca en salut cardiovascular opten a ser finançats per la Fundació

Més de 400 equips de recerca en salut cardiovascular opten a ser finançats per la Fundació

La recerca que impulsarà La Marató 2022 té com a objectiu guanyar més qualitat i esperança de vida per a les persones que conviuen amb un problema de salut cardiovascular, la principal causa de mort als països desenvolupats

La convocatòria d'ajudes a la recerca sobre salut cardiovascular de la Fundació La Marató de TV3 s'ha tancat, aquest 8 de març, amb la participació de 406 equips de recerca, que han presentat un total de 186 projectes candidats a ser finançats amb els fons aconseguits en l'última edició del programa. Recordem que el marcador provisional del 18 de desembre del 2022, situat en 8.034.807 euros, encara sumarà donatius fins al 31 de març.

Els 186 treballs presentats a la convocatòria seran sotmesos a un procés d'avaluació internacional, de contrastat rigor i transparència, coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut. Aquesta revisió permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2022, segons l'excel·lència dels projectes presentats. Durant l'últim trimestre del 2023, el Patronat de la Fundació, a proposta de la Comissió Assessora Científica, farà públics els projectes més ben valorats i que seran finançats amb els recursos disponibles.

Els projectes que resultin premiats els duran a terme al llarg de tres anys equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre. Durant aquest temps, la ciutadania podrà conèixer els fruits de la investigació en iniciatives com "Visita la recerca de La Marató", que la posa en contacte directe amb la comunitat científica premiada pel programa solidari. Quan s'acabin els projectes, l'any 2028, les investigadores i els investigadors exposaran els resultats obtinguts en un acte de retorn social.

Gràcies a la recerca en salut cardiovascular impulsada per l'edició 2022 de La Marató es podrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic i comptar amb tractaments més eficients amb l'objectiu de reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida. Això en el context d'unes malalties, les cardiovasculars, que representen la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut