S'HI PODEN PRESENTAR PROJECTES FINS AL 7 DE MARÇ

La Marató obre la convocatòria de recerca en salut sexual i reproductiva

La Fundació La Marató de 3Cat finançarà els projectes d'investigació més ben valorats amb els donatius que la ciutadania va confiar en l'última edició del programa solidari

A partir d'avui, 13 de febrer, i fins al 7 de març, la comunitat científica podrà presentar projectes de recerca en salut sexual i reproductiva a la convocatòria d'ajudes de la Fundació per optar a ser finançats amb els recursos obtinguts en la 32a edició de La Marató de 3Cat. Com a punt culminant d'una intensa campanya de sensibilització social, el 17 de desembre, La Marató va emetre un programa de 21 hores de durada per ràdio, televisió i plataformes digitals, amb més de 3.300 activitats populars, 6.200 sessions divulgatives als centres de secundària i un marcador provisional de 5.705.395 euros, que s'incrementarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març, per diversos canals, quan es farà el tancament definitiu d'aquesta edició.

Els projectes de recerca sobre la salut sexual i reproductiva s'hauran de presentar a través d'aquesta pàgina, on hi ha les bases i el formulari de la convocatòria, que es fa exclusivament en línia.

Els treballs candidats seran avaluats en un rigorós procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), del Departament de Salut, en què participaran professionals experts d'àmbit internacional en salut sexual i reproductiva. Aquesta avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2023, segons l'excel·lència dels treballs presentats. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, durant l'últim trimestre del 2024.

Al llarg de tres anys, equips de centres de recerca públics i d'entitats sense ànim de lucre duran a terme els projectes d'investigació en salut sexual i reproductiva que impulsarà la Fundació La Marató de 3Cat. Transcorregut aquest temps, la ciutadania podrà saber l'impacte en la qualitat i l'esperança de vida d'aquesta recerca impulsada gràcies a la confiança i la solidaritat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut