Eloi Vila condueix la presentació de La Marató
Eloi Vila condueix la presentació de La Marató
#LaMaratóSempreBatega

La Marató 2022 per la salut cardiovascular ja és aquí! Tot a punt per fer bategar Catalunya

La Marató del 2022, dedicada a salut cardiovascular, ja està a punt. El programa tindrà quatre seus: Bellver de Cerdanya, Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, el Port de Tarragona i el plató de TV3 a Sant Joan Despí, Barcelona. Amb l'eslògan i etiqueta #LaMaratóSempreBatega.

La Marató 2022, dedicada a la salut cardiovascular, ja fa bum-bum per fer bategar tot el territori. Durant la primera part del programa, a partir de les 9.30, connectarem en directe des de les seus distribuïdes pel territori català amb tres presentadores: Agnès Marquès des de Bellver de Cerdanya, Ariadna Oltra des de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, i Helena Garcia Melero des de les piscines municipals de Montjuïc, a Barcelona. A més, comptarem amb un punt de connexió especial des de la seu telefònica del Port de Tarragona, conduïda per Elisenda Carod

Aquest gran desplegament sobre el territori permetrà sentir la veu dels testimonis en primera persona, fer divulgació de la mà de metges i professionals i ensenyar algunes dels milers d'activitats que s'organitzen en favor de La Marató

A partir de les 17.00, La Marató es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, amb uns amfitrions ben especials: els presentadors Eloi Vila i Quim Masferrer. Després del "TN vespre", les cinc presentadores i presentadors es reuniran al plató per oferir una gran gala centrada en l'entreteniment i l'espectacle i que també inclourà, com és habitual, moments de sensibilització i divulgació científica amb testimonis i persones expertes de l'àmbit sanitari. 

 

Han explicat tots els detalls d'aquesta edició en roda de premsa al mateix plató de La Marató a TV3, a Sant Joan Despí, Rosà Romà, presidenta de la CCMA; Sígfrid Gras, director de TV3; Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio; Núria Castejon, directora de La Marató 2022; Eloi Vila, presentador de l'acte i de La Marató; Agnès Marquès, Ariadna OltraQuim Masferrer, presentadors de La Marató, i Roger Escapa, director i presentador d'"El suplement" de Catalunya Ràdio.

 

El programa de diumenge tindrà més de 16 hores de directe a TV3, entre les 9.30 del matí i la 1 de la matinada. A les 8.00, com sempre, haurà començat a Catalunya Ràdio, amb Roger Escapa i "El suplement".

Com ha explicat Rosà Romà, presidenta de la CCMA, "La Marató és una de les iniciatives d'aquest tipus més exitoses a tot el món, i, a través de les 30 edicions de La Marató que s'han completat fins avui, s'han recaptat més de 228 milions d'euros i s'han finançat 985 projectes de recerca". També ha ressaltat que "cada any hi ha al voltant de 3 milions de persones a Catalunya implicades en La Marató".

 

A Catalunya Ràdio, com cada any, "El suplement" donarà el tret de sortida a La Marató amb una edició especial de set hores de ràdio. I a la tarda, el "Tot gira" divulgarà l'impacte de les malalties cardiovasculars a l'esport d'elit, com ha explicat Jordi Bordas, director de Catalunya Ràdio.

Sigfrid Gras, director de TV3, ha destacat la col·laboració amb la XAL, que participen en la producció tècnica sobre el territori i també en els continguts a través de la presència d'alguns dels periodistes de les televisions locals, que podrem veure al llarg del programa.

 

Eloi Vila, que ha presentat l'acte i també farà de mestre de cerimònies junt amb Quim Masferrer de La Marató des del plató de tV3 a partir de les 5 de la tarda, ha donat la paraula a una de les directores d'enguany de La Marató, Núria Castejon. Ha explicat que pel plató també hi passaran personalitats de diferents àmbits, que ens explicaran com han viscut en pròpia pell aquestes patologies que no avisen. Aleix EspargaróAntonio Banderas, Boris Izaguirre, Txe AranaSalvador Sobral parlaran de la seva experiència personal amb les malalties cardiovasculars, de com ho han viscut, però amb les seves reflexions deixaran clar que això ens pot passar a tots.    

Núria Castejon, codirectora de La Marató de TV3 amb Àngels Molina, ha explicat que el 18 de desembre s'arribarà al tram final de molts mesos de treball al voltant de La Marató. Castejon, que ha viscut de manera "intensa i emocionant" el fet de viure el programa com a directora, s'ha mostrat satisfeta de la preparació "d'un programa espectacular, amb la temàtica del cor que es jugarà de moltes maneres, és un gran símbol i serà on s'actualitzarà el marcador. La primera part, a l'exterior, com el sistema circulatori, es mourà per tot el territori, amb Agnès Marquès des de Bellver de Cerdanya, Ariadna Oltra des de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, i Helena Garcia Melero des de les piscines municipals de Montjuïc, a Barcelona. A la segona part, dos viatgers com Quim Masferrer i Eloi Vila entraran al plató fent tàndem. I a la nit, després del telenotícies, els cinc presentadors ocuparan el plató amb més testimonis i actuacions en directe fins a arribar a l'actualització final del marcador".

 

Roger Escapa, Eloi Vila, Ariadna Oltra, Quim Masferrer i Agnès Marquès
Roger Escapa, Eloi Vila, Ariadna Oltra, Quim Masferrer i Agnès Marquès

 

En aquesta presentació del programa de l'edició número 31 de La Marató, a banda d'Escapa i Vila, també hi han intervingut la resta dels presentadors que conduiran el programa: Ariadna Oltra, Quim Masferrer i Agnès Marquès, per explicar com afronten aquesta Marató amb relació a altres anys i com l'estan preparant. Helena Garcia Melero, que també presentarà aquesta edició de La Marató, ha connectat amb la presentació des del programa "Tot es mou", que en aquell moment s'emetia en directe.

"Estem parlant de la salut cardiovascular i tristament no hi ha ningú a qui no li toqui d'alguna manera, ja sigui directament o indirecta." Així ha començat la intervenció Agnès Marquès, que presenta el programa "Planta baixa". Marquès serà diumenge al matí al CAP de Bellver de Cerdanya, perquè La Marató d'aquest any també vol insistir molt en l'atenció primària, que és la primera baula en l'abordatge d'aquestes malalties. "Parlarem de la medicina del dia a dia. La capacitat de prevenció que tenen els metges dels CAP i aquesta responsabilitat de fer el seguiment de les malalties cardiovasculars després del diagnòstic, quan la malaltia es cronifica o hi cal un seguiment especial." Ha reconegut que li fa "molt de goig poder explicar aquest àmbit de la medicina familiar." Ha fet referència també a la generositat dels testimonis que d'alguna manera "surten de l'armari" per explicar la seva experiència "sense les seves històries, els periodistes no podríem canviar les coses". Ha avançat --sense revelar-ne la identitat-- que hi haurà un testimoni sorprenent que farà pública la seva experiència personal.

Quim Masferrer, que habitualment volta pel territori amb "El foraster", en aquesta Marató serà a plató amb Eloi Vila, també acostumat a moure's "Al cotxe!". Amb una barreja d'emoció i sentit de l'humor, s'ha mostrat content de poder presentar des del plató La Marató: "És una sort i un honor poder-ho fer per tercera vegada", ha dit. Tot parlant de com es fa realitat aquest projecte solidari, segons Masferrer, "tenim un país ple de bona gent: els testimonis, els voluntaris, la capacitat de fer el programa de programes en què fem televisió i ens ho passem bé, perquè fem entreteniment, i al darrere hi ha aquesta cosa extraordinària de recollir diners per a la investigació. La força de La Marató és possible gràcies a tota la bona gent que hi ha".

Ariadna Oltra, que condueix "Els matins", també serà una cara visible de La Marató d'aquest any. "Som molts els que de petits ja estàvem enganxats a la tele veient La Marató" ha dit Ariadna Oltra. "És un honor poder aportar el meu granet de sorra en aquest engranatge que funciona des de fa mesos." Oltra també ha volgut fer menció als investigadors, "que acabaran de falcar la divulgació d'aquesta Marató".

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, la presidenta i consellers de la CCMA, junt a la directora de La Marató i els presentadors
Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, la presidenta i consellers de la CCMA, junt a la directora de La Marató i els presentadors

L'acte ha acabat amb una foto de grup en què els participants i assistents a l'acte han cridat a l'uníson "La Marató sempre batega. Truca!", fent referència a les tres principals vies de donació que hi ha obertes: el telèfon 900215050, un QR que sortirà per pantalla, bízum al 33333 i a través del web de La Marató.

 

ARXIVAT A:
La Marató
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut