Conferències educatives

Un dels objectius de La Marató de TV3 és conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa. Per aconseguir-ho, la Fundació desplega una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als centres educatius que arriba a més de 200.000 joves. Un col·lectiu format per 300 professionals de la salut s'encarrega d'impartir al voltant de 4.400 sessions divulgatives en cada nova edició.

Més de 4.000 conferències sobre el càncer als centres educatius catalans

En el marc de la campanya de sensibilització i difusió a les escoles de La Marató 2012, es van dur a terme 4.210 conferències als centres educatius de Catalunya, que van acostar la realitat mèdica i social del càncer als més joves.

Les sessions, que van combinar la divulgació científica amb el foment del respecte i la solidaritat, es van complementar amb la projecció d'un reportatge protagonitzat pels joves actors de la sèrie "Polseres vermelles".


 
 

14è Concurs Pinta La Marató

Un total de 88 centres i 216 cartells van formar part de l'edició més participativa de la història del concurs, en què els joves van plasmar què els provoca el càncer a través de l'art.

Per la seva senzillesa i per la claredat del treball preparatori que s'amaga al darrere, la proposta de la classe de 1r d'ESO de l'Institut de Sils va resultar guanyadora d'aquesta edició del certamen. Els cartells presentats per les classes de 1r d'ESO A de l'Institut Planells, d'Artesa de Segre, de 4t d'ESO A-B de l'Escola Garbí, d'Esplugues de Llobregat, i de 2n d'ESO B del Centre d'Estudis Montseny, de Barcelona, van quedar finalistes.

El jurat del certamen va estar format per l'artista Joan Pere Viladecans; Pepa Poch, artista plàstica; Teresa Llobet, coordinadora de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts; Carles Checa, director creatiu de Màrqueting de TV3; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Benestar Social i Família, i Carme Basté, directora de la Fundació La Marató de TV3.

El premi per a la classe autora del cartell guanyador va consistir en un cap de setmana a l'Alberg Pic de l'Àliga, de Núria, a càrrec de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família.


Cartell guanyador. 1r d'ESO de l'Institut de Sils

Anar al contingut