Salut mental

El marcador de La Marató 2021 arriba als 12.147.989 euros

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2021 ha sumat més de 3 milions d'euros al marcador provisional de la jornada solidària i ha arribat a la xifra definitiva de 12.147.989 euros, que es destinaran a la sensibilització social i a la recerca en salut mental.

El 19 de desembre del 2021, el dia de la trentena edició de La Marató, pels volts de les 2 de la matinada, el marcador va arribar als 9.022.147 euros, després de 7 hores de ràdio i gairebé 15 de televisió per trencar tabús al voltant de la salut mental. Un cop es va acabar el programa, el marcador va continuar obert i hi van haver donacions fins a finals de març. Aquests diners són els que s'han sumat per obtenir la recaptació final de més de 12 milions d'euros d'aquesta edició i al total recollit en tota la història de La Marató: la suma de donacions durant 30 anys ha estat de 228.002.353 euros.  

La descoberta d'aquestes xifres s'ha fet al final d'un viatge ple d'emocions, des dels inicis d'aquest projecte solidari, en què La Marató ha pujat "Al cotxe!", amb Eloi Vila. Durant el trajecte de "La Marató puja 'Al cotxe'. La xifra final", ha conversat amb tot un ventall de persones que han participat en aquest projecte solidari, que amb els anys s'ha convertit en un gran esdeveniment social i en un dels principals motors de la recerca biomèdica a Catalunya, de la divulgació i la sensibilització en l'àmbit de la salut. Presentadors del programa, testimonis que han explicat la seva malaltia, voluntaris, metges, investigadors i grups musicals han compartit les seves experiències al voltant de La Marató, acompanyades d'imatges d'arxiu dels moments més emotius, més espectaculars o més significatius.

La recaptació de La Marató 2021, per a la salut mental

Els fons recaptats a La Marató 2021 es destinaran a la sensibilització social i la recerca sobre la salut mental.

El febrer passat, la Fundació La Marató de TV3 va obrir una convocatòria a la qual es van presentar 150 projectes que opten a ser finançats. Actualment, els projectes candidats s'estan avaluant en un rigorós procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut. Aquesta revisió permetrà determinar com es distribuiran els donatius procedents de milers de persones que van participar en la darrera edició d'aquest projecte solidari. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, el novembre

Els projectes finançats per la Fundació La Marató de TV3 els duran a terme equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre, al llarg de tres anys. Durant aquest temps, la ciutadania podrà saber com aquesta recerca impulsada per la solidaritat impacta en la qualitat i l'esperança de vida de les persones que conviuen amb un problema de salut mental.

Anar al contingut