Malalties respiratòries cròniques

La Marató de TV3 del 2003  va estar centrada en les malalties respiratòries cròniques. Conèixer les causes d'aquestes malalties, diagnosticar-les precoçment, investigar per prevenir-les i millorar el tractament i la qualitat de vida dels afectats van ser els factors que van dur el Patronat de la Fundació a decidir-se per aquest àmbit de la salut.

L'ofec, la manca d'aire i la fatiga són els símptomes més habituals de les persones que pateixen una malaltia respiratòria crònica, un conjunt de patologies que poden resultar molt incapacitants si no es diagnostiquen a temps i reben un tractament adequat.

En aquest grup de malalties, les més freqüents són l'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), que engloba la bronquitis crònica i l'emfisema pulmonar.

En aquesta edició del programa, les activitats populars, que la ciutadania organitza cada any per iniciativa pròpia, van prendre una gran rellevància i van esdevenir un dels elements essencials per entendre l'èxit de La Marató de TV3.
 

Les dades

  • Data d'emissió: 14 de desembre del 2003
  • Durada: 14 hores
  • Presentadors: Mònica Terribas, Xavi Abad, Fina Brunet, Antoni Bassas, Tània Sarrias, Xavi Coral, Raquel Sans, Ramon Pellicer, Mari Pau Huguet i Xavier Graset.
  • Línies telefòniques: 707
  • Marcador: 4.279.265 €

Anar al contingut