Malalties inflamatòries cròniques

La Marató de TV3 del 2002 ens va acostar a les malalties inflamatòries cròniques com l'artritis reumatoide, la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa de la mà d'especialistes i de testimonis de malalts.

Un any més, la solidaritat dels ciutadans es va traduir en una important injecció econòmica a la recerca en el camp de les malalties inflamatòries cròniques.

Les malalties inflamatòries cròniques formen un grup de trastorns molt ampli que tenen unes característiques comunes: provoquen inflamació en alguna part del cos sense causa aparent, tenen un curs crònic, que tot sovint provoca algun tipus d'incapacitat, i poden afectar altres zones del cos. La qualitat de vida del malalt se'n ressent i la incertesa plana en tot moment sobre la seva activitat diària. La malaltia acostuma a seguir un curs en forma de brots que exigeixen hospitalitzacions freqüents i que fan difícil qualsevol activitat quotidiana.

Les dades

  • Data d'emissió: 15 de desembre de 2002
  • Durada: 14 hores
  • Presentadors: Núria Solé, Martí Gironell, Núria Bacardit, Mònica Terribas, Ramon Pellicer, Tània Sarrias, Xavier Graset, Ruth Jiménez, Carme Ros, Raquel Sans, Antoni Bassas i Pere Escobar. 
  • Línies telefòniques: 707
  • Marcador: 4.518.315 €

 

Anar al contingut