Malalties mentals

La Marató de TV3 de l'any 2000 va centrar-se en les malalties mentals greus amb el propòsit de sensibilitzar la societat i, amb els recursos s'hi obtinguessin, potenciar l'avenç científic en aquest camp per descobrir-ne les causes, diagnosticar-les precoçment, millorar-ne el tractament i prevenir-les en la mesura possible.

Més enllà de recaptar una important suma econòmica, que va permetre impulsar 53 projectes de recerca, La Marató del 2000 va dur a terme una essencial tasca de sensibilització social i de combat de la marginació que pateixen molts malalts i les seves famílies a causa del desconeixement i l'estigma que plana sobre les patologies mentals.

L'origen de les malalties mentals greus –com l'esquizofrènia, la depressió o els trastorns bipolars– cal buscar-lo en una combinació de factors genètics, orgànics i ambientals que encara no es coneixen prou bé. Les malalties mentals poden afectar persones de qualsevol edat i, quan n'apareixen els símptomes, alteren enormement la vida quotidiana del pacient, però també la de la família i el seu entorn.

 

Les dades

  • Data d'emissió: 12 de desembre del 2000
  • Durada: 14 hores
  • Presentadors: Ariadna Ferrer, Xavi Coral, Antoni Bassas, Fina Brunet, Mari Pau Huguet, Josep Puigbó, Helena Garcia Melero, Albert Om, Julia Otero i  Ramon Pellicer.
  • Línies telefòniques: 707
  • Marcador: 4.511.808 €

 

Anar al contingut