Anar a la navegació principal
La vestiteca

Fem el canvi de temporada:

El fred ja ha arribat i suposem que ja haureu fet el canvi d'armari. Nosaltres ja fa unes quantes setmanes que anem de bòlit perquè tots els conductors



El fred ja ha arribat i suposem que ja haureu fet el canvi d'armari. Nosaltres ja fa unes quantes setmanes que anem de bòlit perquè tots els conductors d'Informatius i Esports tinguin a punt la roba per a la nova temporada.
Pel volum de feina que suposa preparar el canvi de temporada, pràcticament tot el departament es mobilitza. Durant un mes haurem de compaginar els nostres programes habituals amb la preparació del dossier dels nostres presentadors.
Segons la nostra disponibilitat, a cada estilista o dissenyadora se'ns assigna un nombre determinat de conductors d'Informatius i un pressupost.

Però abans haurem de veure què podrem aprofitar d'altres temporades i què trobem que ens pugui servir de la vestiteca.
Cal tenir en compte quin programa farà ara el presentador, si hi ha un chroma o si farà connexions des de l'exterior i necessitarà peces d'abric.
Les peces que no ens serviran van a la vestiteca, on les reciclem per a altres programes (figuració telenovel·la, programes sense pressupost, emergències, etc.)


El següent és contactar amb el presentador i aconseguir quadrar agendes. No és fàcil trobar un moment per poder coincidir un matí o una tarda. Així que intentem avançar feina buscant algunes peces, sobretot corbates, en alguns dels mostraris que ja tenim.


L'estilista Alicia Surli i la dissenyadora Cristina Casas, de l'equip de disseny de vestuari d'Informatius, de visita a Marco Pascali, un dels nostres proveïdors, per fer una tria de corbates.


Un cop tenim totes les peces, és hora de fer les fotos del dossier per a la nova temporada. Després, amb aquestes fotos fem un muntatge, on l'estilista, d'una manera fàcil i visual, mostra totes les combinacions.



L'estilista de l'equip de disseny de vestuari d'Informatius, José Sánchez, fent el dossier amb els conjunts de la temporada.


En el cas dels TNs, en alguns programes d'Informatius i Esports hi ha un equip de vestuari que cada setmana prepara els vestuaris i en fa el manteniment. Així, cada presentador té una taquilla on trobarà els conjunts fets per a tota la setmana o per a un parell de dies.


L'equip de Disseny de Vestuari d'Informatius prepara els conjunts de tota la setmana per als TNs. Cada presentador ha de tenir sempre 2 o 3 conjunts a l'armari.


En canvi, a les delegacions, al 3/24 i a alguns conductors se'ls fa un armari per temporada i se'ls adjunta un dossier amb totes les combinacions possibles. Això facilita molt la seva feina, ja que no s'han de preocupar de com combinar les peces. Alhora ens assegurem que el vestuari serà l'adient i segueix les pautes marcades per la dissenyadora d'Informatius. Per descomptat, estem sempre a la seva disposició per a qualsevol dubte que sorgeixi durant la temporada.


El dossier és una "xuleta" per a aquells conductors a qui no se'ls prepara diàriament els conjunts.






Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho. Us agradaria que us els descobríssim? "La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber. Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog
Últims posts