'Descalç sobre la terra vermella' i 'Vicenç Ferrer' seleccionades als The NYF Television & Film Awards

El 8è certamen dels New York Festival Television & Film Awards que se celebraran el 8 d'abril, han seleccionat la minisèrie "Descalç sobre la terra vermella" i la TV movie "Vicenç Ferrer"


"Descalç sobre la terra vermella", una producció dirigida per Oriol Ferrer, amb guió de Marcos Bernstein i Maria Jaén, i basada en el llibre de Francesc Escribano, aborda la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil.
 
Aquesta minisèrie es va estrenar la setmana passada a Televisió de Catalunya i ha estat guardonada fa poc amb els premis FIPA d'Or a la millor interpretació masculina (Eduard Fernández) i el FIPA d'Or a la millor música original (David Cervera). La producció és el resultat final d'un complex i ambiciós rodatge que s'ha fet entre Catalunya i Sao Félix do Araguaia. És una coproducció catalano-brasilera de Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, Televisión Española, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine.

"Vicenç Ferrer" és l'altra producció escollida pel festival
i és un biopic sobre la vida de Vicenç Ferrer. Dirigida per Agustin Crispi, la cinta narra com Vicenç Ferrer, un missioner jesuïta català, va arribar el 1952 a Bombai per dedicar tots els seus esforços a eradicar el sofriment a les persones més pobres del país.  Però, es pot canviar el destí de milions de persones condemnades a la pobresa, a la ignorància o la malaltia?
 
"Vicenç Ferrer" tracta de donar resposta a aquestes preguntes abordant la vida i obra social de Vicenç Ferrer, l'home que va tornar la dignitat a una casta que es considerava que la formaven persones intocables i miserables, i va transformar una terra desnonada en un paisatge fèrtil i productiu.
 
El film per a televisió se centra en els últims 30 anys del jesuïta català i explica la seva batalla contra uns enemics que, d'entrada, semblen imbatibles. És una coproducció de Televisió de Catalunya en coproducció amb Grupo Ganga produccions, Visiona TV i TVE i fa poc ha estat guardonat als Impact Awards (Turí, Itàlia) en la categoria de "drama històric". Aquesta producció es podrà veure a TV3 al juny.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut