Anar a la navegació principal
Educatius

Un nou buscador d'estudis universitaris

Aquesta setmana toca selectivitat, i mentre els estudiants aprofiten al màxim les hores i els cafès, cal anar decidint quina és la millor opció per estudiar a la Universitat

Aquesta setmana toca selectivitat, i mentre els estudiants aprofiten al màxim les hores i els cafès, cal anar decidint quina és la millor opció per estudiar a la Universitat. Aquest nou portal, Estudis Universitaris de Catalunya, ens ho posa una mica més fàcil.

Només cal escriure al buscador la nostra opció. Per exemple, Medicina. Immediatament es despleguen, de forma molt clara, els set graus i els cinc màsters que es poden cursar d'aquesta disciplina als centres catalans. Si cliquem a qualsevol d'ells, per exemple, el grau de la Universitat Rovira i Virgili, que es fa a Reus, obtenim una fitxa bàsica i diversos gràfics amb informació d'interès, com ara la nota de tall al juny, la taxa d'ocupació dels graduats, el seu primer salari brut o el temps que es triga a tenir la primera feina.Diversos enllaços permeten accedir a altres fonts de dades, amb molta més informació sobre cada estudi. La recerca es pot fer també per tipus d'estudi, per branca o per universitat. La web l'ha posat en marxa l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya en col·laboració amb la Secretaria d'Universitats i Recerca i el conjunt de les universitats de Catalunya.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts