Anar a la navegació principal
Art i cultura

Quinze anys de Wikipedia

La Viquipèdia en català ja suma prop de mig milió d'articles i està a punt de convertir-se en la dissetena que supera aquesta xifra. L'edició catalana va ser la segona del món a posar-se en marxa, el març del 2001

La Viquipèdia en català ja suma prop de mig milió d'articles i està a punt de convertir-se en la dissetena que supera aquesta xifra. L'edició catalana va ser la segona del món a posar-se en marxa, el març del 2001. Va ser just després d'haver començat la Wikipedia en anglès, que ha complert els quinze anys aquesta setmana.



Per celebrar-ho s'ha creat aquesta web: 15.wikipedia.org, on es demana als usuaris que deixin un missatge en forma de piulada, explicant, en un màxim de cent quaranta caràcters, què ha significat per a ells la Wikipedia. L'enciclopèdia col·laborativa, digital i gratuïta està totalment escrita per voluntaris que no cobren res. Es pot consultar en dues-centes vuitanta-vuit llengües i suma més de quinze milions d'articles, amb uns tres mil milions de paraules, que ocuparien més de dos mil tres-cents volums d'una enciclopèdia de paper.

La Wikipedia, a més, s'actualitza minut a minut, com deixa ben clar el vídeo del tradicional resum de l'any que s'ha publicat fa pocs dies.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts