Anar a la navegació principal
Blogs

Ja tenim els guanyadors dels Premis Blogs Catalunya 2013!

Saben què vol dir MOOC? És la sigla, en anglès, de Massive Open Online Courses i és el terme de moda en les noves tecnologies de l'ensenyament. Són cursos que les universitats ofereixen a distància, de franc i en obert, a través d'internet

Saben què vol dir MOOC? És la sigla, en anglès, de Massive Open Online Courses i és el terme de moda en les noves tecnologies de l'ensenyament. Són cursos que les universitats ofereixen a distància, de franc i en obert, a través d'internet. Tenen avantatges i també inconvenients, i, si volen saber-ho tot sobre aquesta modalitat d'educació, ho trobaran en aquest article del blog CCCBLab, "Investigació i innovació en cultura", del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El blog aplega vídeos, notícies, agenda, articles i recursos relacionats amb totes les propostes i línies de recerca del centre. L'equip del CCCB LAB són Juan Insúa (direcció), Maria Farràs i Eva Alonso, amb la col·laboració de tots els departaments del CCCB.

En parlem avui perquè aquest blog, en la categoria corporativa de Cultura i Tendències, ha estat un dels trenta-dos premiats en la sisena edició dels Premis Blogs Catalunya, que organitza l'Associació STIC.cat i que s'acaba de celebrar a Granollers. No tenim temps per parlar de tots, però els en presentem alguns.



Catalunya 360 graus, guardonat en la categoria personal d'Esports, és el blog on Aleix Ballarín, reusenc nascut l'any 1988 i resident a Lleida, on estudia a l'INEFC, ha recollit la seva experiència de recórrer tot el perímetre de Catalunya, uns 1.300 quilòmetres, en 21 dies, entre agost i setembre de 2013. Fotos i anècdotes d'una ruta que ha fet amb bicicleta --la Franja--, corrent --el Pirineu--, i amb caiac --el Mediterrani--. El blog, a més, ha recollit donacions destinades a l'ONG Acció contra la Fam.

Encenent la imaginació, guanyador en la categoria personal d'Educació, és el blog on l'Àngela, mare i tècnica especialista en educació infantil, ens proposa tota mena de jocs i experiències per fer amb les criatures. Per exemple, com fer plastilina de lavanda, aromàtica i relaxant, o com observar el món a través d'una lupa.

BCNcultura és el millor blog en categoria personal de Cultura i Tendències. El fan Mireia Martínez i Daniel Bossio, amb la col·laboració d'Elisenda Guiu, Anna Casasayas i José Antonio Pérez Guevara, i vol ser una completa ressenya de tota mena d'activitats culturals de la ciutat, amb referències a llibres, música, cinema, teatre, restaurants o fotografia. El blog, a més, inclou reportatges i proposa itineraris turístics i concursos.

Un dels guanyadors és un blog d'aquesta casa, Sèries en blog, en la categoria professional de Cultura i Tendències. Aquí, hi podran trobar tota la informació sobre les millors sèries de televisió, tant les que emet TV3, com les que no.

I, per acabar, celebrem que alguns dels premiats, com ara Raconets, guanyador en la categoria personal de Turisme i Viatges; Ets el que menges, millor blog professional en Cuina, Gastronomia i Enologia; L'hora del taper, millor blog personal en Cuina, Gastronomia i Enologia,Apps en català, millor blog corporatiu TIC; o Cançons i músiques dels avis, millor blog personal en Història, Tradicions i Patrimoni, siguin blogs que els hem recomanat anteriorment des d'aquesta secció.

La sisena edició dels Premis Blogs Catalunya, organitzada per l'Associació STIC.cat, es va celebrar el dissabte 28 de setembre al Teatre Auditori de Granollers, amb l'assistència de gairebé cinc-centes persones. A l'acte, hi van assistir Josep Mayoral, alcalde de la ciutat; Ignasi Genovès, director general d'Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat; Carme Garrido, regidora de Societat del Coneixement; Gerard Martí Figueras, director del Consell Català de l'Esport, i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Els Premis Blogs Catalunya han guardonat 32 blogs, distribuïts en 15 categories temàtiques (dins les quals es distingia entre blogs personals, corporatius i professionals), i un premi especial STIC atorgat a Amical Wiquipèdia.

La llista sencera de premiats és aquesta:

Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre
CORPORATIU
Espai Fotogràfic

Corporatiu
CORPORATIU
El bloc del museu

Miscel·lània i Personals
CORPORATIU
Canya al càncer

Comunicació i nous mitjans
PERSONAL
De persones i xarxes
PROFESSIONAL
Global voices Catalunya

Cuina, gastronomia i enologia
PERSONAL
L'hora del taper
PROFESSIONAL
Ets el que menges

Cultura i tendències
PERSONAL
BCN Cultura
PROFESSIONAL
Sèries en blog
CORPORATIU
CCCB Lab

Educació
PERSONAL
Encenent la imaginació
PROFESSIONAL
Cataclàs
CORPORATIU
Un bosc de llibres

Esports
PERSONAL
Catalunya 360º
PROFESSIONAL
Competicio.cat

Història, tradicions i patrimoni
PERSONAL
Cançons i músiques dels avis
CORPORATIU
Cafès de patrimoni

Literatura
PERSONAL
El lloc del crim
CORPORATIU
Nosaltres llegim

Política, economia i societat
PERSONAL
Graellsbloc
PROFESSIONAL
Estats
CORPORATIU
Periodisme juvenil

Sostenibilitat i medi ambient
PERSONAL
Temperatura de l'aigua del mar a la platja de la Barceloneta
PROFESSIONAL
Món Natura Pirineus

TIC
PERSONAL
Living tic, cat, tic, cat
PROFESSIONAL
Albert Cuesta al diari Ara
CORPORATIU
Appsencatala

Turisme i viatges
PERSONAL
R@conets

Universitats, recerca i ciència
PERSONAL
Buscaciència. L'agenda de la cultura científica
PROFESSIONAL
Temps per al temps
CORPORATIU
Vocabulària

Acció - Premi especial STIC
Amical Wikipedia


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 28/07/2013: Premis Blocs Catalunya 2013, comencen les votacions
Espai Internet 07/10/2012: Premis Blocs Catalunya 2012, ja tenim els guanyadors!
Espai Internet 15/07/2012: Premis Blocs Catalunya 2012, comencen les votacions
Espai Internet 09/10/2011: Premis Blocs Catalunya 2011
Espai Internet 17/07/2011: Premis Blocs Catalunya 2011, comencen les votacions
Espai Internet 04/10/2010: Una il·lusió i un repte
Espai Internet 02/10/2010: Els millors blogs catalans del 2010
Espai Internet 10/09/2010: Mil quatre-centes noranta-dues gràcies!
Espai Internet 20/06/2010: Premis Blocs Catalunya 2010
Espai Internet 11/10/2009: Premis Blocs Catalunya 2009
Espai Internet 21/06/2009: Els millors blogs del 2009
Espai Internet 19/10/2008: Els millors blogs catalans

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts