Anar a la navegació principal
Blogs

Elcalellómetre.cat, una eina de participació ciutadana

La xarxa és una bona eina de mobilització ciutadana, i un bon exemple és Elcalellometre.cat. Aquesta web, nascuda al juliol del 2011, es defineix com un

La xarxa és una bona eina de mobilització ciutadana, i un bon exemple és Elcalellometre.cat. Aquesta web, nascuda al juliol del 2011, es defineix com un instrument d'implicació, participació i construcció obert a tots els veïns de Calella que vulguin millorar algun aspecte del seu municipi. Un sot a la riera, una font en mal estat, uns cables elèctrics al descobert o unes taules de pícnic malmeses són, per exemple, motiu d'alerta. Quan el problema es resolt la web hi afegeix l'etiqueta "solucionat" i explica i il·lustra quina actuació s'ha fet.Un altre apartat es dedica a recollir les idees dels veïns per millorar aspectes concrets. I la web també té un capítol de denúncia de les actituds incíviques que perjudiquen els béns comuns.

Elcalellometre.cat no vol ser "un blog de denúncia ni de queixa" ni un grup de pressió, sinó una eina constructiva amb el lema: 'on no hi arriba la brigada de l'Ajuntament, hi arriben els ciutadans'. Els responsables del portal són Carles Pascual i Xavier Dosil, amb la col·laboració de la Montse Pujol, l'Alfred Lieury i en Christian Negre.

Elcalellometre.cat va ser finalista en els primers premis Ciutat de Calella, celebrats aquest 2013.

Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts