Anar a la navegació principal
Dades i xifres

El món, tal com és: 366 visions diferents

Aquesta setmana, l'Espai Internet es fa ressò d'una novetat editorial que va néixer a la xarxa. Es tracta del llibre britànic L'Atles del Món Real, de moment només disponible en anglès, i que demà es posa a la venda

Aquesta setmana, l'Espai Internet es fa ressò d'una novetat editorial que va néixer a la xarxa. Es tracta del llibre britànic L'Atles del Món Real, de moment només disponible en anglès, i que demà es posa a la venda. Recull els mapes que, des de fa alguns anys, apareixen a la web worldmapper.org i que ens mostren el món donant a cada país una proporció diferent corresponent a la seva importància segons el tema. Per exemple: el mapa segons la població actual mostra la supremacia asiàtica; el mapa basat en el nombre de turistes rebuts, destaca a Espanya i França. Si mirem el dedicat a exportació de joguines està clar que el gegant és la Xina, i, al contrari, en importacions, el mapa es descompensa cap als Estats Units.

Hi ha fins a 366 mapes temàtics que es poden consultar de manera gratuïta, en qualitat alta, i que donen accés a xifres detallades de cada tema. Tot i que els autors reconeixen que hi ha dades que no poden ser del tot exactes, és clar que es tracta d'una eina molt útil.
ALTRES ENLLAÇOS

Per comprar "The Atlas of the Real World"
Els mapes temàtics a la Wikipedia (en anglès)
Mapes a la Wikipedia
Les projeccions cartogràfiques, a la Wikipedia
Enllaços de cartografia a Internet
Institut cartogràfica de Catalunya
Maps of the world
World Atlas
Blog Cool maps
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts