Anar a la navegació principal
Utilitats

Cardiocity112, l'App per ajudar en cas d'atac de cor

Parlem ara d'una aplicació que pot ser un autèntic salvavides de butxaca. Es diu Cardiocity112 i s'ha de fer servir en cas que veiem que algú pot estar tenint un atac de cor

Parlem ara d'una aplicació que pot ser un autèntic salvavides de butxaca. Es diu Cardiocity112 i s'ha de fer servir en cas que veiem que algú pot estar tenint un atac de cor. El botó principal és per trucar a Emergències, però a la vegada envia un missatge als usuaris més pròxims donats d'alta com a formats en l'ús de desfibril·ladors(DEA). I, a més a més, té un localitzador que ens indica on són els desfibril·ladors més pròxims.

Així de pràctica i així de senzilla, l'app és gratuïta, i ja incorpora 250 desfibril·ladors de 180 municipis catalans. Cardiocity112 ha estat dissenyada per l'empresa igualadina de cardioprotecció CardioSOS, amb el suport de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consell Català de Ressuscitació; i ha estat programada per l'empresa Innova B2b Solutions.De moment ja inclou més de 400 usuaris registrats d'arreu de Catalunya amb formació en Suport Vital Bàsic i en l'ús del desfibril·ladors o bé que són tècnics d'emergències, metges, bombers, infermers, etc. La importància d'actuar en els primers minuts d'una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa sense actuar. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l'ajuda d'un DEA i de persones formades, és decisiva davant d'una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida. Cardiocity 112 està disponible per Android i per Apple.
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts