Rom al forn

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 rom

    2 tomàquets

    1 cabeça d'alls

    Julivert

    Alfàbrega

    Coriandre

    Farigola

    Llorer

    1 pastanaga

    1 ceba de Figueres

    Farina

    Oli d'oliva

    Safrà

    Ametlles torrades

    1 pebrot

    1 llima

    Aigua mineral

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem les supremes del rom. En reservem cap i espines. Deixem les supremes a la nevera dins d'un tàper amb paper sulfurat.
  2. Farem el brou. Posarem el cap i les espines del rom en una olla de pressió, hi afegim una fulla de llorer i un litre d'aigua. Ho escalfem i deixem que bulli, a foc mínim, durant 20 minuts. Deixarem que reposi, 30 minuts. El colarem i reservarem.
  3. Escalivem un pebrot vermell i una cabeça d'alls. Ho emboliquem amb paper sulfurat i amb paper de plata. Ho posarem a 220 graus durant 30 minuts, al forn.
  4. Pelem i tallem a la brunesa una pastanaga i una ceba de Figueres.
  5. Tirem oli d'oliva en una cassola i hi enrossim la ceba i la pastanaga.
  6. Escaldem 2 tomàquets, tallem la cocció i els pelem. Els tallarem a daus, deixant-hi les llavors.
  7. A la cassola hi afegim una cullerada de farina i el tomàquet. Deixem que cogui a foc mínim durant 15 minuts.
  8. Afegim a la cassola unes fulles d'alfàbrega, coriandre, farigola i julivert.
  9. Afegim el brou calent a la cassola i ho deixem coure a foc mínim durant 15 minuts.
  10.  Torrem en una paella uns brins de safrà. Piquem en un morter 2 grapats d'ametlles, els brins de safrà i la polpa de 3 grans d'all escalivats.
  11. Aboquem tot el contingut de la cassola en un pot i ho triturem. Colem la salsa dins de la mateixa cassola perquè ens quedi la salsa ben fina. Hi afegim la picada d'avellanes i ho removem. Ho deixem coure 5 minuts.
  12.  Pelem el pebrot escalivat i en fem tires. Ho reservem.
  13. Escalfem un raig d'oli a la planxa. Traiem de la nevera el rom al forn (10 minuts abans de fer-lo a la planxa, li haurem fet un bany de sal al rom: en proporció 1 litre d'aigua, 50 grams de sal).
  14. Eixuguem les supremes i les coem a la planxa començant pel cantó de la pell.
  15.  Posem les supremes en una safata de forn, a sobre hi tirem la salsa i hi afegim les tires de pebrot i una fulla de llorer. Tallem una llima i l'escampem per sobre. Salpebrem i ho posem al forn 5 minuts a 220 graus.