Turbot al pil-pil

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1,5 kg de turbot

    6 grans d'all

    125 ml vi ranci

    125 ml moscatell

    12 portobel·los

    1 pastanaga

    1 carbassó

    1 pot cebes envinagrades

    1/2 manat espàrrecs verds

    oli OVE

    tàperes

    mantega

    julivert

    sal

    pebre

PREPARACIÓ

  1. Filetegem 1 turbot d'1,5 kg. També podem demanar al peixater que ho faci per nosaltres. Posem els filets en un tàper amb aigua amb sal (30 g de sal per litre d'aigua) durant 30 minuts. RESERVEM i CONGELEM cap i espines
  2. Colem i  saltem un pot de cebetes envinagrades amb una cullerada de mantega
  3. Afegim 125 ml de moscatell i  125 ml de vi ranci i ho deixem reduir.
  4. Tallem 6 grans d'all a làmines i els confitem en una cassola gran amb un raig d'oli OVE
  5. Pelem i tallem a la brunesa 1 pastanaga, 1 carbassó, 12 portobel·los i un manat d'espàrrecs blancs
  6. Traiem el peix del bany de sal i l'eixuguem
  7. Retirem els alls de la cassola i hi confitem el peix amb la pell per la part de dalt,  tot movent la cassola
  8. Tombem el peix i el reservem un cop cuit. Muntem la salsa amb un colador
  9. Saltem totes les verdures en una paella amb un raig d'oli. Ho salpebrem. Hi afegim un raig d'aigua i ho tapem
  10. Servim en un plat un fons de salsa,  les verduretes, el peix, les cebetes glassejades, més salsa i unes tàperes per sobre. Ho acabem amb una mica de julivert.